Đilas se nudi Vladi Srbije, a niko ga ne zove!
Foto: Print Screen

Đilas se nudi Vladi Srbije, a niko ga ne zove!

Politika -
Lider DS poručio Vladi Srbije da, ako nemaju boljeg od Dinkića, to i priznaju, a ako imaju, da kažu ko bi to bio

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas savetovao je aktuelnu vlast da otpusti ljude koje je partijski zapošljavala, da smeni direktora "Železnica Srbije", koji, kako tvrdi, državnim parama plaća ručkove i kupuje kubanske cigare i koji je iz svog sela zaposlio 50 ljudi, kao i da smanji potrošnju za pet odsto u 20 najvećih javnih preduzeća, čime će uštedeti 30 milijardi dinara.

"Ima boljih stručnjaka od mene za finansije i ekonomiju", rekao je Đilas na konferenciji za novinare i upitao čelnike aktuelne vlade da li je moguće da nemaju nikog bolje od Mlađana Dinkića da se bavi finansijama.

On je poručio Vladi Srbije da, ako nemaju boljeg od Dinkića, to i priznaju, a ako imaju, da kažu ko bi to bio.

Predsednik DS-a je pozvao na postizanje opšteg političkog konsenzusa u ekonomiji, obrazovanju, zdravstvu i ostalim ključnim stvarima.

Đilas je konstatovao da nema izlaska iz krize bez razvoja.

"Iako imamo minus od 120 milijardi dinara, ovim merama planirana je ušteda od 40 milijardi. Polovina od toga je ukidanje subvencija za poljoprivredu, infrastrukturu i zapošlajavanje. Sve potpuno pogrešno - nema izlaska iz krize bez razvoja", kazao je Đilas.

On je kritikovao i najavu prodaje državne imovine, poput Telekoma, pre svega zbog toga što je, kako je rekao, i vlada sama priznala da ne postoje projekti u koje bi se sredstva od prodaje uložila.

"Vlada predlaže prodaju srebrnog escajga u vreme rata i krize. Nemojte da prodajete, ako nemate ideju u šta da ulažete, a ja vam poručujem uložite u poljoprivredu", kazao je Đilas.

On je ocenio da će uz ovakve mere ekonomske politike ekonomska situacija u Srbiji biti još lošija nego sada. Đjilas je ipak pohvalio vladu za pomake u oblasti evrointegracija i izrazio nadu da će Srbija dobiti datum za početak pregovora sa Evrospkom unijom 28. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track