Dinikićevo ministarstvo se razdvaja na dva dela!?

Rekonstrukcija Vlade

Dinikićevo ministarstvo se razdvaja na dva dela!?

Politika -
Pogoršanje gotovo svih makroekonomskih pokazatelja ukazuje da je postojeća organizacija Ministarstva neodrživa i da se nešto hitno mora menjati", tvrdi izvor iz SNS-a

BEOGRAD - Srpska napredna stranka smatra da bi sadašnje Ministarstvo finansija i privrede, kojim upravlja Mlađen Dinkić, trebalo razdvojiti i formirati poseban resor privrede i industrije, a mogući kandidati za nove resore su Milenko Dželetović, Milka Forcan i Vojin Dimitrijević.

Navodi se da je moguće da bi se na čelu novog ministarstva, "koje bi nastalo ili kroz rekonstrukciju Vlade ili posle izbora ukoliko oni budu uskoro raspisani", mogla naći Milka Forcan, koja je, kako piše list, vrlo bliska SNS-u.

Kao kandidat viđen je i profesor Milenko Dželetović, sadašnji predsednik Ekonomskog saveta SNS-a i čovek koga uvažavaju i Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić, u SNS-u razmišljaju i o profesoru Bojanu Dimitrijeviću, koji je član Predsedništva stranke.

Iako njegovi sagovornici nisu potvrdili navode o novom ministarstvu, "o ekonomiji u SNS-u poslednjih nedelja dosta razgovaralo" i da "nije tajna da naprednjaci nisu zadovoljni stanjem u realnom sektoru privrede".

"Pogoršanje gotovo svih makroekonomskih pokazatelja ukazuje da je postojeća organizacija Ministarstva neodrživa i da se nešto hitno mora menjati", tvrdi izvor iz SNS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track