PODSTANAR: Tadić od 1. jula na ulici?

Zakup 4.000 evra

PODSTANAR: Tadić od 1. jula na ulici?

Politika -
Bivši predsednik Srbije u svom vlasništvu nema nijednu nekretninu

BEOGRAD - Počasni predsednik Boris Tadić moraće od 1. jula da potraži drugi smeštaj ako ne bude bio produžen zakup vile na Dedinju u ulici Save Grujića, a za koju Demokratska stranka mesečno izdvaja 4.000 evra.

Iako zakup objekta od 400 kvadrata ističe za svega deset dana, niko još sa sigurnošću ne zna da kaže da li je DS podneo zahtev za produženje zakupa i da li će u njoj i dalje biti bivši predsednik Srbije ili će morati da potraži drugi podstanarski smeštaj pošto je odranije poznato da u svom vlasništvu nema nijednu nekretninu.

Kako je u “Diposu” ranije objašnjeno, ukoliko zakupac kasni sa plaćanjem zakupnine, upućuje mu se opomena. Ako ni tada nema plaćanja, „Dipos“ podnosi tužbu sudu za neplaćanje duga i tužbu za iseljenje.

Demokrate od avgusta prošle godine iznajmljuju vilu od 400 kvadrata za Borisa Tadića, a za koju su obaveze izmirene do jula ove godine. To znači da je do sada za kuću bivšeg šefa države i počasnog predsednika DS a koja zadovoljava sve bezbednosne kriterijume potrošeno više od 40.000 evra.

U „Diposu“, državnoj službi od koje DS iznajmljuje taj objekat na Dedinju, iako su obećali, odbili su da odgovore da li je produžen zakup vile.

"Stranka neće komentarisati slučaj vile koju iznajmljuje za počasnog predsednika", rekla je portparolka DS Aleksandra Jerkov.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja