Vučić i Pusić: Radimo na povlačenju tužbi za genocid pred MSP
Foto: Tanjug

Vučić i Pusić: Radimo na povlačenju tužbi za genocid pred MSP

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i prva potpredsednica hrvatske vlade izjavili su da se radi na stvarnju pretpostavki i otklanjanju prepreka povlačenju tužbe za genocid

BEROGRAD - Prvi potpredsednik vlade Alaksandar Vučić i prva potpredsednica hrvatske vlade Vesna Pusić izjavili su danas u Beogradu da se radi na stvarnju pretpostavki i otklanjanju prepreka povlačenju tužbe za genocid pred Međunarodnim sudom pravde, ističući da očekuju da će se pronaći najbolje i najracionalnije rešenje za obe zemlje.

Pusićeva je posle sastanka sa Vučićem novinarima u Vlade Srbije rekla da u ovom trenutku obe strane rade na stvaranju pretpostaki i otklanjanju poteškoća i otvorneih pitanja, kako bi se omogućilo međusobno povlačneja tužbi.

"Svakako se nadam da ćemo biti u stanju da otklonimo prepreke i otvorena pitanja i da ćemo doći do faze o kojoj govoorite (povlačenja tužbi)", rekla je Pusić odgovarajući na novinarsko pitanje.

Vučić je naglasio da ni Hrvatska, ni Srbija nemaju želju da vode poliku "da komšiji crkne krava", i da takva politika odavno ne postoji ni u našim narodima.

"Naravno da postoji još otvorenih pitanja, ali mi ih rešavamo, i služimo tome da ih rešavamo a ne da ih pravimo", rekao je Vučić.

On je ukazao da tužbe nose ogromne troškove i donose probleme i mnogo muka za generacije koje dolaze, a koje ne pamte sukobe i ratove.

"Mislim da ćemo pronaći najracionalnije i najbolje rešenje i za Srbiju i za Hrvstaku", zaključio je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track