Pregovori sa Srbijom najkasnije u decembru?
Foto: Reuters

Pregovori sa Srbijom najkasnije u decembru?

Politika -
Savet ministara preporučuje da pregovori sa Srbijom počnu najkasnije u decembru i poziva Evropsku komisiju da bez odlaganja izradi pregovarački okvir za te pregovore

BRISEL - Savet ministara preporučuje da pregovori sa Srbijom počnu najkasnije u decembru i poziva Evropsku komisiju da bez odlaganja izradi pregovarački okvir za te pregovore, navodi se u nacrtu zaključaka za sutrašnji sastanak Saveta ministara.

U nacrtu zaključaka za sutrašnji sastanak Saveta ministara navodi se da Savet ministara preporučuje da pregovori sa Srbijom počnu najkasnije u decembru i poziva Evropsku komisju da bez odlaganja izradi pregovarački okvir za te pregovre.

U nacrtu, koji bi još uvek mogao da bude izmenjen pre konačnog usvajanja, Savet ministara preporučuje evropskim liderima da na samitu krajem ove nedelje potvrde odluku o otvaranju pregovora sa Srbijom.

"Imajući u vidu održavanje prve međuvladine konferencije sa Srbijom najkasnije u decembru 2013, Savet poziva Evropsku komisiju da bez odlaganja pripremi pregovarački okvir, uključujući novi pristup poglavljima o pravosuđu, osnovnim pravima, slobodama i bezbednosti, kao i sledeće korake ka daljoj normalizaciji odnosa sa Kosovom", stoji u nacrtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track