SPORAZUM: Kapetan Đurić za regionalnog komandira pollicije

Predložen

SPORAZUM: Kapetan Đurić za regionalnog komandira pollicije

Politika -
U narednim danima, privremene institucije u Prištini trebalo bi da potvrde Đurićevo imenovanje na novoformiranu funkciju

BEOGRAD - Kapetan Nenad Đurić, bivši prvi čovek policijske stanice u opštini Zvečan, predložen je za prvog regionalnog komandira na severu Kosova i Metohije.

Time je ostvarena još jedna faza u primeni implementacionog sporazuma koji su 22. maja u Briselu postigli Ivica Dačić i Hašim Tači. U narednim danima, privremene institucije u Prištini trebalo bi da potvrde Đurićevo imenovanje na novoformiranu funkciju.

Pregovori o energetici zapali u ćorsokak zbog sukoba između Beograda i Prištine oko jezera Gazivode, dok je i dogovor o telekomunikacija posustao pred samim ciljem.

Srpski tim je i u ponedeljak poslao posredniku u pregovorima Pjeru Mirelu predlog (14. po redu) za rešenje spora oko pozivnog broja i licence za „Telekom“ na KiM. Do sada, Priština je opstruirala svaki dogovor nerealnim zahtevom da se rešenje za pozivni broj nađe u narednih mesec dana.

"Stalno izlazimo sa kreativnim rešenjima, ali druga strana neprestano podiže lestvicu zahteva. Mi smo spremni da nastavimo dijalog čim dobijemo poziv od posrednika Mirela, koji ima na stolu sve naše kompromisne predloge", izjavio je Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track