U OBRUČU: SNS ruši Verka Stevanovića!
Foto: Dado Djilas

Pada još jedan Dinkićev čovek

U OBRUČU: SNS ruši Verka Stevanovića!

Politika -
Lokalna vlast je u velikom strahu jer ne želi da prizna da više nama uporište u biračkom telu. Došlo je vreme za promene, kaže Radomir NIkolić

BEOGRAD - Sad nema nazad.Radomir Nikolić, predsednik IO SNS, zatražio je juče smenu gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, čime je tihi sukob naprednjaka i ursovaca dobio novu dimenziju.Naprednjaci su za odlazak Stevanovića, desne ruke lidera URS Mlađana Dinkića, i hitno raspisivanje izbora jer sumnjaju da su na izborima za Savete mesnih zajednica pokradeni.- Lokalna vlast je u velikom strahu jer ne želi da prizna da više nama uporište u biračkom telu. Došlo je vreme za promene. Svim pravnim sredstvima ćemo se boriti da sačuvamo rezultat koji smo ostvarili na izborima, a ako ni to ne pomogne, pobedićemo na ponovljenim izborima. Vladajuća koalicija polako gubi vlast na koju su navikli 16 godina - rekao je Nikolić.Ukoliko dođe do promene vlasti u Kragujevcu, biće to veliki udarac na Dinkića, jer će to biti drugi visoki funkcioner URS koji je izgubio vlast na lokalnom nivou, što se prošlog vikenda desilo Bošku Ničiću u Zaječaru.Marko Selaković, portparol URS, tvrdi da nema nikakvih sukoba između Dinkića i Vučića, a da su čarke između SNS i URS lokalnog tipa.- Imamo odličnu saradnju na nacionalnom nivou, nema nikakvog poziva na rat. Lokalne političke prilike ne odražavaju sliku na nivou republike - poručio je Selaković.

Smena Ničića najavila sudbinu StevanovićaAnalitičar Dušan Janjić kaže da je za Dinkića rušenje njegovih lokalaca veoma opasno.- Izbori u Zaječaru su ozbiljna opomena Veroljubu Stevanoviću da razmisli da li će u skorijoj budućnosti da podrži Vladu ili će ostati veran URS. Dinkić je sam sebe politički sahranio politikom koju vodi i time što neće da se menja i uči - tvrdi Janjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja