Dačić: DS više nije velika stranka!

Lokalni izbori pokazali ogroman pad demokrata

Dačić: DS više nije velika stranka!

Politika -
Velika koalicija je ona koja čini Vladu Srbije, a to ne bi bila koalicija SNS i DS, o kojoj priča Dragan Đilas jer Demokratska stranka više nije velika stranka, poručio lider SPS

PRIJEPOLJE - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Prijepolju da je velika koalicija ona koja čini Vladu Srbije, a to, kako je rekao, ne bi bila koalicija SNS i DS , o kojoj priča Dragan Đilas, jer "Demokratska stranka više nije velika stranka."

Dačić je rekao da Đilas pokušava ovakvim izjavama da profiliše DS kao opozicionu stranku, ali po njemu, jaka opozicija treba da se zasniva na realnosti, a ne fatamorgani.“Ako SNS i DS smatraju da treba da naprave novu vladu, ja nemam ništa protiv, ali to više ne bi bila velika koalicija, jer Demokratska stranka više nije velika, što su pokazali i poslednji izbori u pojedinim opštinama”,rekao je Dačić. On je poručio lideru demokrata i da “ne pridodaje sebe istorijskim evropskim događajima”.

“Što se tiče evropske Srbije, nijedan funkcioner EU nije mi ni u jednom razgovoru rekao da demokratskoj Srbiji nedostaje Demokratska stranka”, istakao je Dačić. Evropska politika je ona koju sprovodi vladajuća koalicija, poručio je predsednik Vlade.

“Demokratama bi trebalo da bude drago što smo uspeli da ostvarimo ono što su oni pokušavali od 2.000 godine, a ne da imaju zlonamerne komentare”, rekao je Dačić u Prijepolju gde je prisustvovao otvaranju jubilarnih 50.-ih Međuopštinskih omladinskih sportskih igara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track