Koštunica traži raspisivanje izbora

Glavni odbor DSS

Koštunica traži raspisivanje izbora

Politika -
Niko ne može protiv narodne volje i ako narod na izborima kaže da hoće da Srbija i dalje ide putem evropskih integracija, onda će to tako i biti, rekao lider DSS

NOVI SAD - Demokratska stranka Srbije smatra da nikakva rekonstrukcija vlade ne može ispraviti suštinski lošu politiku i sveobuhvatno teško stanje u državi i da treba odmah raspisati izbore, izjavio je danas lider DSS Vojislav Koštunica.

"Niko ne može protiv narodne volje i ako narod na izborima kaže da hoće da Srbija i dalje ide putem evropskih integracija, onda će to tako i biti", rekao je on.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS istakao i da je "stanje u zemlji toliko teško da narod na izborima mora da saopšti svoju volju ma kakva ona bila".

"Izbori su velika prilika da DSS izađe pred građane i objasni da je politička i vojna neutralnost onaj put koji garantuje da Srbija spase svoj suverenitet i slobodu, da sarađuje sa svima u skladu sa svojim interesima, da se normalno razvija i da se građanima vrati nada", istakao je on.

Prema njegovim rečima, svi smo svesni "da su zapadne sile protiv izbora dok se ne primeni briselski sporazum" između Beograda i Prištine.

"Izbori su uvek šansa da se promeni državna politika i zato se DS zalaže da se odmah raspišu izbori", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track