Žarko Obradović će morati da se povuče
Foto: Nemanja Pančić

SPS raspravljao o smenama

Žarko Obradović će morati da se povuče

Politika -
Ni posle tročasovne rasprave socijalisti nisu odlučili koje će svoje ministre smeniti, što će utvrditi tek 26. jula

BEOGRAD - Obradović će morati da se pozdravi s ministarskom foteljom!Iako se tokom jučerašnje tročasovne sednice Predsedništva SPS, u okviru razgovora o potezima koje će povući u predstojećoj rekonstrukciji, imena nisu pominjala, izvesno je da će ministar prosvete biti zamenjen, saznaje Kurir u vrhu SPS.- Nikakva odluka nije doneta, sve će se utvrditi u foto-finišu 26. i 27. jula, uoči GO SNS. Pričalo se o generalnoj poziciji SPS, bilo je reči i o rekonstrukciji, ali i izborima, jer su sve opcije otvorene, samo je pitanje koje su prihvatljive za stranku. Razgovaralo se o odnosima sa SNS, ali i tome šta je to što moraju da menjaju da bi partija išla napred. Ipak, to između redova znači da Dačić ne zna kako da javnosti i stranci objasni loše poteze koje je vukao ministar prosvete Žarko Obradović, kao i skandal s malom maturom, za koji je odgovoran, što je narušilo rejting stranke - navodi izvor Kurira iz SPS.Lider socijalista Ivica Dačić je posle sednice Predsedništva za Kurir rekao da su ministri podneli izveštaje o radu i da su ga ovlastili da u ime SPS pregovara sa SNS.- Nikakve personalne promene nisu donete, ali svako od predstavnika SPS u Vladi spreman je da se povuče ako je to stav stranke, to jest njenog Predsedništva. Nastavićemo razgovore. Sledeće nedelje opet ćemo imati sednicu Predsedništva. Izražena je svest o tome da to je nešto što treba da se uradi i što bi bilo promena nabolje - rekao je Dačić i dodao da neke preraspodele funkcija ili zaduženja pojedinih ljudi neće predstavljati problem za SPS, koji neće biti prepreka za temeljnu rekonstrukciju Vlade. (E. K.)

Mrkonjić: Hoću da završim KoridorMinistar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je juče na proslavi SPS da želi da ostane na svojoj funkciji kako bi završio posao koji je započeo.- Hoću da budem ministar dok se ne završi Koridor. Tačka - naglasio je Mrkonjić.

URS obavestio SNS da ne da resoreKako Kurir saznaje, Mlađan Dinkić i URS već su naprednjake obavestili da nemaju nameru da se odreknu nijednog svog ministra, ali i da ne žele podelu Ministarstva finansija i privrede na dva resora. Međutim, visoki funkcioner SNS otkriva da ih takva Dinkićeva odluka mnogo ne uznemiruje jer im njihova podršku u parlamentu i Vladi nije neophodna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track