Gašić: Vučić posvećeniji i energičniji od Dačića

Glasao bi za promenu sa obe ruke

Gašić: Vučić posvećeniji i energičniji od Dačića

Politika -
Nemam informaciju da će Bojan Dimitrijević zameniti Dinkića, kaže potpredsednik SNS

BEOGRAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Bratislav Gašić veruje da bi vlada na čijem bi čelu bio prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić bolje radila nego sadašnja, jer je Vučić "posvećeniji poslu" i "energičniji" od premijera Dačića.

On kaže da bi za takvu promenu glasao sa "obe ruke." "To ne znači da je Dačić loše radio, ali znači da je Vučić posvećeniji poslu. On je neko ko je energičniji i neko koga ničim ne možete uceniti, niti mu naći jednu lošu crtu," rekao je Gašić.

Na pitanje da li je cilj rekonstrukcije promena premijera, Gašić je međutim rekao da to "ne može da potvrdi, jer o tome nikada nije javno govoreno." Kada je reč o stavu Ujedinjenih regiona Srbije da su spremni da promene svoje ministre samo uz obrazloženi stav koalicionih partnera, potpredsednik SNS je rekao da njegova stranka sebi "neće dozvoliti da se izjašnjava o njihovim (URS) ministrima." "Ja imam svoj sud o njihovom radu, ali samo ću vam reći da je prošlo vreme kada su neki mogli da drže određene fotelje i da bez velikog stepena odgovornosti rade posao," rekao je Gašić, koji ujedno napominje da "nema informaciju da će Bojan Dimitrijević zameniti (Mlađana) Dinkića".

Povodom spekulacija da će on sam biti jedan od novih ministara u novoj vladi, Gašić kaže da o tome nije razgovarao sa Vučićem ali da "postoje stvari koje ne mogu da se odbiju." "Kao vojnik stranke, neću odbiti nijedno zaduženje pa ni ministarsko," rekao je potpredsednik SNS.

On je podsetio da će o smenama ministara iz SNS biti odlučeno u petak na Glavnom odboru stranke a da je lider stranke već "napravio gest" time što je rekao da nije zadovoljan onim što je sam učinio u ministarstvu odbrane.

Na pitanje koliko je SNS bliska opcija rotiranja ministarskih resora sa koalicionim partnera, Gašić je rekao da u tome ne vidi ništa sporno. "Mogu da poručim svima koji su nastojali da potcene SNS, da mi imamo veoma veliki broj dobrih i kvalitetnih ljudi," rekao je Gašić.

On ne veruje u bilo kakvu koaliciju sa Demokratskom strankom, koja je, kako kaze, "imala dvanaest godina da pokaže kakve kadrove ima". Kada je reč o eventualnim prevremenim izborima za koje stranke poput DS, DSS i Dveri veruju da su bolje rešenje od rekonstrukcije, Gašić je ocenio da su "narodu izbori preko glave i da oni ne mogu da poprave socijalno ekonomsku situaciju." "Mi ne bežimo od izbora i spremni smo za njih, ali hajde da radimo. O izborima pričaju oni koji nemaju ideje i ne žele da rade," zaključio je on.

Po Gašiću problem koalicionih partnera je što ne veruju u istraživanja javnog mnjenja po kojima predsednik SNS ima 67 posto podrške građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track