Nikolić sa Olandom razgovarao prevashodno o ekonomiji
Foto: Tanjug

Bilateralni susret

Nikolić sa Olandom razgovarao prevashodno o ekonomiji

Politika -
Predsednik Srbije izjavio je danas da se francuski predsednik i on složili da odnosi dve zemlje treba da se vrate na nivo na kome su bili odnosi "naših dedova i očeva"

BRDO KOD KRANJA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da je sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom razgovarao prevashodno o ekonomskim temama, ali i da su se složili da odnosi dve zemlje treba da se vrate na nivo na kome su bili odnosi "naših dedova i očeva".

Nikolić, koji se sa Olandom sastao na marginama neformalnog sastanka lidera regiona i EU na Brdu kod Kranja, rekao je novinarima da je sa Oladnom otvoreno razgovarao i o tome da, kako je kazao, Francsuka nije umela da iskoristi šansu koju je Srbija pružila kapitalu i tehnologijama sa Zapada.

"Razgovarali smo o tome da su tu šansu mnogo bolje iskoristile Italija, Slovenija, Nemačka ili Austija, ali i o tome da Francuska pomalo stoji sa projektom beogradski metro, koji je dogovoren međudržavnim sporazumom i koji bi trebalo da počne", kazao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, Srbija, a i ostale zemlje koje su bile danas na Brdu kod Kranja, "čak i Kosovo, pošto ga je Francuska priznala", imaće podršku te zemlje na svom putu ka tome da obezbede svojim građanima bolji život.Upitan da li je bilo reči o posredovanju Srbije u rešavanju sirijske krize, Nikolić je odgovorio odrečno, ističući da EU i Rusija treba da reše taj problem.

"To je kompleksan probem. U Siriji nije baš prosto stati na jednu stranu, zato što je previše mađunarodnog terorizma umešano na strani koju bi možda EU podržala. Niti Rusija otovoreno podržava režim, niti EU otvoreno podržava opoziciju", rekao je Nikolić.Kako je dodao, očigledno je da će morati negde da se sastanu i da dogovre šta je dalji cilj, ali iznurivanje zemlje nikome neće doneti dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track