Najnovije vesti

Dačić sa Devenportom: Interes Srbije je unapređenje odnosa sa Britanijom
Foto: Tanjug

Zvanični sastanak

Dačić sa Devenportom: Interes Srbije je unapređenje odnosa sa Britanijom

Politika
Premijer Srbije i ambasador Velike Britanije su ocenili da treba obezbediti saradnju dve države po pitanjima regionalne bezbednosti i borbe protiv međunarodnog terorizma i kriminala

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić ocenio je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Velike Britanije Majklom Devenportom da je interes Srbije da unapredi politički dijalog sa Velikom Britanijom.

 

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Dačić je rekao da je interes takođe da se sa tom zemljom obezbedi saradnja po pitanjima regionalne bezbednosti i borbe protiv međunarodnog terorizma i kriminala.

 

Na sastanku sa Devenportom, koji 1. septembra odlazi sa funkcije ambasadora Velike Britanije da bi postao šef Misije Evropske unije u Srbiji, ocenjeno je da Velika Britanija podržava evropski put Srbije i reforme koje sprovodi Vlada.

 

"Najvažniji spoljnopolitički cilj Srbije je članstvo u Evropskoj uniji i Vlada Srbije je spremna za početak pregovora, a u toku je formiranje pregovaračkog tima i potrebnih kapaciteta koji će biti angažovani u ovom procesu", rekao je Dačić.

 

Prema njegovim rečima, stabilizovanje ekonomske i finansijske situacije, otvaranje novih radnih mesta i privlačenje stranih investicija je osnovni cilj Vlade.

 

Dačić je rekao Devenportu da je Vlada Srbije odlučna u sprovođenju reformi, jer je cilj da Srbija na kraju pregovaračkog procesa bude uspešna država članica EU. Na sastanku je rečeno da je ambasador Devenport značajno doprineo unapređenju saradnje dve zemlje. Kako se u saopštenju navodi, izraženo je uverenje da će, u vreme dok Devenport bude na dužnosti šefa Misije Evropske unije, Srbija učiniti ključne korake ka članstvu u toj asocijaciji država.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...