Đilasovo pisimo Selakoviću: Poštovanje Ustava i zakona

Đilasovo pisimo Selakoviću: Poštovanje Ustava i zakona

Politika -
Danas se članovi DS mimo Ustava i zakona zatvaraju iza rešetaka dok se huligani, osuđenici i begunci od poternica oslobađaju, tvrdi lider demokrata

BEOGRAD- Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ocenio je danas, u pismu ministru pravde Nikoli Selakoviću, da su neki članovi Demokratske stranke žrtve u pritvoru, kako je naveo, "neobrazloženo i neosnovano".

"Danas se članovi Demokratske stranke mimo Ustava i zakona zatvaraju iza rešetaka dok se huligani, osuđenici i begunci od poternica oslobađaju. To je neporeciva činjenica", naveo je Đilas.

Predsednik DS je od Selakovića zatražio da se prestane sa takvom praksom i naveo da njegovo obraćanje nije "vid političkog pritiska, već apel za poštovanje Ustava i zakona".

Đilas je naveo da Selaković nema pravo da zatvara oči "pred kršenjem ljudskih prava građana ove zemlje zbog njihove političke pripadnosti".

"Ukoliko postoje opravdane sumnje, Vaša je dužnost da koristite prava iz oblasti nadzora nad radom sudstva i tužilaštva kada znate, tj. kada biste morali znati, do kakvih sve kršenja krivično-procesnih prava dolazi u poslednjih godinu dana. Poštujući mogućnost da nemate sve potrebne informacije, ovim putem Vam ih dostavljam", naveo je predsednik DS.

Kao primere kršenja ljudskih prava, Đilas je naveo da je bivši ministar Saša Dragina devet meseci u pritvoru, i da je, kao i neki drugi članovi DS, "žrtva strahova sudstva i tužilaštva da bude pušten da se brani sa slobode".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track