SKANDAL: Na sajtu opštine Bujanovac Srbija bez Kosova!
Foto: Bujanovac.rs

Kosmet obeležen kao susedna zemlja

SKANDAL: Na sajtu opštine Bujanovac Srbija bez Kosova!

Politika -
Na zvaničnom sajtu opštine Bujanovac Srbija je predstavljena bez Kosova i Metohije

BUJANOVAC - Na zvaničnom saktu opštine Bujanovac Srbija je predstavljena bez Kosova i Metohije.

Naime, u rubrici "Geografija" kada kliknete "Položaj" dobija se mapa Republike Srbije ali bez Kosova i Metohije. Srbija je predstavljena tamno plavom bojom dok je Kosovo predstavljeno svetlo plavom, baš kao i sve ostale zemlje u okruženju.

Stanković: Hakerski napad još jedna u nizu provokacijaŠef Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković osudio je danas hakerski napad na sajt skupštine opštine Bujanovac i ocenio da je to još jedna u nizu provokacija.

Hakeri su na sajt te opštine na albanskom i engleskom jeziku postavili mapu Srbije bez Kosova i Metohije, dok se na srpskoj verziji, KiM nalazilo u sastavu Srbije.

"U tri navrata u toku ove godine hakeri su srušili sajt skupštine opštine bujanovac", rekao je Stanković agenciji Beta. On je istakao da lokalna samouprava nema nikakvih veza sa izmenom karte na sajtu.

"Ovo je još jedna u nizu provokacija na briselske pregovore i očekivanje je da će Srbija ishitreno i neadekvatno reagovati", rekao je Stanković.

On je dodao i da je tokom dana na sajt opštine Bujanovac na albanskom i engleskom jeziku postavljena karta na kojoj je teritorija KiM prikazana u sastavu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track