Leteći Dinkić: Sve sam sredio, pa sam otišao  na more

Ovako brine o platama i penzijama

Leteći Dinkić: Sve sam sredio, pa sam otišao na more

Politika -
Opravdanje Odlazeći minister finansija otišao na letovanje iako je tvrdio da ne daje ostavku radi države i kontinuiteta u isplati primanja

BEOGRAD - Selo gori, a baba se češlja.Odlazeći ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić spakovao je kofere i sa suprugom Tanjom otišao u Crnu Goru. Prvi čovek URS krenuo je na sunčanje i brčkanje iako je odbio da premijeru Ivici Dačiću odmah podnese ostavku, uprkos odluci da on i ministri iz URS napuste Vladu.Podsetimo, Dinkić je objasnio da ne daje ostavku do zakazivanja sednice Skupštine (26. avgust) na kojoj će biti potvrđena rekonstrukcija Vlade zbog „kontinuiteta do primopredaje dužnosti naslednicima, zbog države, da se ne dozvoli prekid u isplati plata, penzija“, završetka posla s „Mubadalom“... Na primedbu da je zbrisao na odmor iako se očekivalo da radi punom parom, zbog čega se nameće zaključak da ostavku nije podneo da bi ministarsku fotelju zadržao još dve sedmice, Dinkić odgovara:Zamena- Nisam na kraju sveta, već u Crnoj Gori. Iz Tivta se može brže stići u Nemanjinu nego iz Niša, ukoliko zatreba.Dinkić ističe da mu je organizacija oduvek bila jača strana.- Dok sam odsutan, zamenjuje me moj državni sekretar Aleksandar Ljubić, koji ima sva ovlašćenja kao i ministar, a s kojim sam u stalnom kontaktu, telefonski i putem mejla. Takođe sam u kontaktu i sa Aleksandrom Vučićem i stojim mu na raspolaganju ukoliko iskrsnu neki neočekivani problemi. U petak sam održao kolegijum sa svim državnim sekretarima, pomoćnicima, direktorima Poreske uprave i Carine i podelio im striktna zaduženja i zadatke. Ovo je doba godišnjih odmora u čitavoj Evropi, tako da je obim posla objektivno smanjen - priča Dinkić i nastavlja:Dao zadatke- Takođe, moj pomoćnik Nenad Mijailović, šef pregovaračkog tima sa „Itihadom“, po mom nalogu i instrukcijama već od sutra (ponedeljak) kreće da zajedno s Danetom (Kondićem, prim. aut.), direktorom „Er Srbije“, radi na sprovođenju ugovora potpisanog 1. avgusta, a tu ima mnogo operativnog posla. Moji saradnici Jasna Matić i Ljubić dobili su jasne zadatke, koje treba realizovati kako bi se za šest nedelja potpisali prvi sporazumi sa „Mubadalom“. Ne brinite, organizacija mi je oduvek bila jača strana.

Mi smo u selu kraj TivtaStigao sam sa suprugom pre nekoliko sati (juče pre podne, prim. aut.) u Crnu Goru. Mi smo u jednom malom selu blizu Tivta, u kući naših dugogodišnjih prijatelja. Pošto je ovo letovanje bilo potpuno neplanirano, još uvek ne znamo koliko ćemo ovde ostati, ali u svakom slučaju odmor mi se završava 18. avgusta - kaže Dinkić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track