Novi ministri posle razgovora sa stranim ekspertima
Foto: Dado Djilas

Rekonstrukcija Vlade Srbije

Novi ministri posle razgovora sa stranim ekspertima

Politika -
Lider SNS Aleksandar Vučić pregovore sa iskusnim „igračima" iz Velike Britanije, srednje i severne Evrope privodi kraju i ishod je moguć do kraja radne nedelje

BEOGRAD - Međustranački pregovori oko kadrovskih rešenja za upražnjena ministarska mesta moći će da počnu tek kada prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić okonča razgovore sa inostranim ekspertima oko njihovog angažmana u Nemanjinoj 11.

Tek kada se bude znalo da li će strani stručnjaci preuzeti resore ekonomije i finansija, Vučić i premijer Ivica Dačić moći će do kraja da sklope mozaik rekonstruisanog kabineta.

Lider SNS pregovore sa iskusnim „igračima" iz Velike Britanije, srednje i severne Evrope privodi kraju i ishod je moguć do kraja radne nedelje.

Od tih dogovora, kako je rečeno u vrhu Vlade, zavisiće i sva preostala otvorena pitanja - da li će SNS i SPS "trampiti" neke resore, koliko ministarstava će biti spojeno i razdvojeno i kome će pripasti portfelji koje su vodili funkcioneri iz URS.

Premijer i lider SPS Ivica Dačić je rekao da nije bitno koja će stranka da vodi koji resor, već je suština da se pronađu najbolji i najstručniji ljudi.

"Najvažnije je da se izaberu ministri koji će na najbolji mogući način da organizuju sistem i da upravljaju njim. U tom smislu, moguća je i zamena nekih resora između SNS i SPS. Prvo je važno da se čuju imena kandidata za portfelje", rekao je premijer.

Svi ministri koji su dobrovoljno napustili vladu (Mrkonjić, Obradović, Knežević, Petković i Marićeva) i oni koji su isključeni (Dinkić, Grubješićeva i Kalanovićeva), zvanično 'e podneti ostavke na sednici parlamenta na kojoj će se birati novi članovi vlade.

Tako će se obezbediti pun kontinuitet u radu svih resora i neće biti potrebe za imenovanjem „privremenih“ ministara koordinatora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track