Dačić: Rotaciono svetlo samo za ministre
Foto: KURIR

Zloupotreba krivično delo

Dačić: Rotaciono svetlo samo za ministre

Politika -
U Ministarstvu pravde spremni su da razmotre zahtev da se zloupotreba rotacionog svetla na vozilima tretira kao krivično delo, a ne kao prekršaj

BEOGRAD - Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će uskoro znatno biti sužen broj ljudi koji imaju pravo na vozilo s rotacionim svetlima i da tu privilegiju neće imati ni svi ministri.

On je kazao da očekuje da će novi pravilnik stupiti na snagu u septembru i najavio oštrije kontrole.

"Posebno ćemo proveravati da li direktori javnih preduzeća ili predsednici opština koji uopšte nemaju pravo na rotaciju, imaju instaliranu tu opremu", rekao je Dačić.

I prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić nedavno najavio obračun s onima koji neovlašćeno koriste vozila s rotacijom.

Novim pravilnikom je predviđeno obavezno evidentiranje svih vozila s rotacijom, a institucija kojoj je ta oprema potrebna moći da je instalira kad za to od Ministarstva unutrašnjih poslova dobije posebnu nalepnicu.

U Ministarstvu pravde su rekli da su spremni da razmotre zahtev da se zloupotreba rotacionog svetla na vozilima tretira kao krivično delo, a ne kao prekršaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track