Dačić: Kosovske vlasti dezavuišu dogovor

Premijer Srbije sa američkim ambasadorom

Dačić: Kosovske vlasti dezavuišu dogovor

Politika -
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, u razgovoru sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem, da je Vlada Srbija rešena da nastavi dijalog s Prištinom u Briselu

BEOGRAD - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas, u razgovoru sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem, da je Vlada Srbija rešena da nastavi dijalog s Prištinom u Briselu, ali je izrazio zabrinutost zbog nastojanja radnih grupa iz Prištine da dezavuišu sprovođenje dogovora o organizovanju lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

"Problem je što, suprotno briselskom sporazumu, članovi prištinskog tima pokušavaju da na lokalnim izborima izigraju princip statusne neutralnosti. Time se dovodi u opasnost čitav proces sprovođenja dogovora iz Brisela", upozorio je Dačić u razgovoru s Kirbijem.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, premijer Dačić i ambasador Kirbi su ocenili da su odnosi dveju zemalja u usponu, i posebno istakli da se beleži rast ekonomske saradnje. U prva tri meseca ove godine izvoz Srbije u SAD je povećan za 70 odsto. Priliv investicija iz SAD se očekuje ove godine, naročito u oblasti informacionih tehnologija, navoodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track