Živanko Radovančev ministar poljoprivrede

Gorana Kneževića nasleđuje zemljak

Živanko Radovančev ministar poljoprivrede

Politika -
Resor poljoprivrede mogao bi da dobije SPS, a kandidat je Živanko Radovančev, inače drug bivšeg minista poljoprivrede; Živanko Radovančev je predsednik Saveta za poljoprivredu u sps

BEOGRAD - Ostaje sve u kraju.Jedan od najozbiljnijih kandidata za ministra poljoprivrede u rekonstruisanoj vladi je Živanko Radovančev (64), predsednik Saveta za poljoprivredu i selo u SPS i generalni direktor zrenjaninskog „Mlekoprodukta“, saznaje Kurir. Radovančev nije samo zemljak smenjenog ministra poljoprivrede Gorana Kneževića već, kako saznajemo, i njegov dugogodišnji prijatelj.Čovek s iskustvomU završnici pregovora o rekonstrukciji Vlade može doći do zamene resora između SNS i SPS, što je potvrdio i premijer i šef socijalista Ivica Dačić. Iako se o konačnoj podeli još nisu dogovorili, nije isključeno da će socijalisti dobiti Ministarstvo poljoprivrede. Za Kneževićevog naslednika rukovodstvo SPS na umu ima dva kandidata.- Osim Radovančeva, kao kandidat za ministra poljoprivrede pominje se i Dušan Bajatović. Jedna struja u SPS smatra da bi Bajatović dobro vodio taj resor. Međutim, to je manje verovatno i daleko veće šanse ima Radovančev zbog svog iskustva - priča izvor Kurira iz vrha SPS.Radovančev je, naime, već bio ministar poljoprivrede u Vladi Srbije, nekoliko meseci u periodu od 2000. do 2001. godine, u prelaznoj vladi posle 5. oktobra 2000.- Pokazao se i kao uspešan u privredi, direktor je „Mlekoprodukta“ 32 godine. On je čovek iz struke. Upućen je u poljoprivredu, naročito mlekarsku industriju, gde je i bilo problema zbog afere „aflatoksin“. Cenjen je i u stranci - dodaje naš sagovornik.Bez odgovoraŽivanko Radovančev juče nije želeo da govori o budućoj ulozi u rekonstruisanoj vladi. Izbegavao je da odgovori na pitanje šta bi uradio drugačije od svog prethodnika Kneževića.

Jedna struja u SPS smatra da bi Bajatović dobro vodio taj resor
Jedna struja u SPS smatra da bi Bajatović dobro vodio taj resor

Navijanje i guranje za kulturuKako je Kurir pisao, vrlo je moguće da će i Ministarstvo kulture pripasti SPS, a kao moguća rešenja socijalista za naslednika Bratislava Petkovića (SNS) članovi su GO stranke - reditelj Srđan Dragojević i roker Nenad Milosavljević, poznatiji kao Neša Galija.- Njih dvojica su isplivali kao kandidati, međutim, nema jedinstvenog stava. Jedna struja u partiji navija za Srđana, a drugi guraju Nešu Galiju - navodi izvor Kurira iz SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track