POVRATAK OTPISANOG: Bogoljub Karić dolazi na glasanje na Kosovo

Dragomir Karić potvrdio za Kurir

POVRATAK OTPISANOG: Bogoljub Karić dolazi na glasanje na Kosovo

Politika -
Predsednik „BK grupe“, za kojim je raspisana poternica, doći će na Kosovo i Metohiju da bi 3. novembra glasao na lokalnim izborima

BEOGRAD - Vraća se kući da zaokruži listić.Iako je nedavno poručio da nema nameru da se vraća u Srbiju, Bogoljub Karić, odbegli tajkun za kojim je raspisana poternica, biće na Kosovu 3. novembra. Predsednik „BK grupe“ doći će u južnu srpsku pokrajinu da bi, kako potvrđuje za Kurir njegov brat Dragomir Karić, tog dana iskoristio pravo da glasa na kosovskim lokalnim izborima, koje ima na osnovu mesta rođenja (Peć).Svi glasaju- Bogoljub, ja i cela porodica izaći ćemo na izbore jer je to jedinstvena mogućnost za ostvarenje realnih prava srpskog naroda i očuvanje srpskih svetinja - kaže Dragomir Karić, inače poslanik PSS. On objašnjava da će članovi njegove familije otići u zavičaj i glasati jer je to „jedini način da omogućimo Srbima da se izbore za svoja prava i sačuvaju korene svog naroda i svoje Srbije“.- Naša vlast treba sve da učini da Srbi u najvećem broju izađu na izbore - da im obezbedi prevoz, garantuje bezbednost i sve drugo što je neophodno - priča Dragomir Karić i dodaje:- Moramo sarađivati međusobno i okrenuti se budućnosti jer su svi građani na Kosovu prošli kroz pakao. Zahvaljujući odlučnosti naše politike, predsednika Nikolića, Vučića i premijera Dačića konačno se okreće nova stranica saradnje i suživota mešovitog kosovskog stanovništva. Inače, svi Srbi s Kosova imaju pravo da glasaju na lokalnim izborima 3. novembra, a to pravo pripada im po mestu rođenja. Premijer povukao noguPremijer Dačić (rođen u Prizrenu) rekao je da će izaći na te izbore i pozvao sve Srbe poreklom s Kosova da učine napor kako bi što veći broj naših (raseljenih) ljudi glasao i dao doprinos srpskoj stvari na Kosovu i Metohiji. I generalni direktor Radio-televizije Srbije Aleksandar Tijanić (rođen u Đakovici) kazao je da će „otići da glasa ako bude mogao“.

Patriota... Dragomir Karić
Patriota... Dragomir Karić

I Cakana, Viktorija, Slađa glasaju na KiMLičnosti sa estrade poreklom s KiM spremne su da se odazovu apelu državnog vrha i glasaju na kosovskim izborima. Snežana Mišković Viktorija (Vučitrn), inače rođaka guvernerke Tabaković, kaže da će sigurno iskoristiti svoje glasačko pravo, „naročito ako je to u interesu države“:- Bilo kakav dogovor je bolji od teranja inata ceo život.I Dragica Radosavljević Cakana (Kosovska Mitrovica), kaže da će, kao član SNS, rado izaći na izbore:- Ako izlazi premijer, onda ćemo i mi. Inače, to mi je i obaveza prema sebi i državi. Poteraću i svoje prijatelje.Pevačica Slađana Delibašić (Kosovska Mitrovica) kaže da će s bratom glasati 3. novembra:- Što da ne, uvek. Često idem dole na Kosovo, imamo dosta rodbine i mama je tamo sahranjena.

Tabaković, Dželatović, Ugljanin ćuteNa Kosovu su rođeni i guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković (Vučitrn), ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin (Kosovska Mitrovica), koordinator Ekonomskog saveta SNS Milinko Dželatović (Uroševac). Međutim, niko od njih nije hteo da odgovori imaju li nameru da iskoriste svoje biračko pravo.

Priština šalje poruku Srbima da ne glasaju na lokalnim izborimaGeneralni sekretar Vlade i član pregovaračkog tima u Briselu Veljko Odalović rekao je da je Priština za lokalne izbore na Kosovu pripremila izborni materijal koji krši princip statusne neutralnosti i da time šalje poruku Srbima da ne glasaju.Odalović je rekao da se od srpskih birača traži broj kosovske lične karte, kao i da se na obrascima za upis raseljenih lica nalaze obeležja Republike Kosovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track