Đilas: Razgovor sa Vučićem dobar

Beogradski Menhetn

Đilas: Razgovor sa Vučićem dobar

Politika -
Do 1. septembra biće poznati rokovi kada se šta radi u okviru projekta "Beograd na vodi"

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je da je razgovor s prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o realizaciji projekta uređenja beogradskog priobalja bio dobar i da će do 1. septembra biti poznati rokovi kada se šta radi u okviru tog projekta.

"Imali smo dobre razgovore potpredsednik Vučić i ja sa našim saradnicima... Mislim da je ovo prvi put da van predizbornog vremena zaista počinjemo da radimo na tome (projektu). Verujem da nema želje da ovo bude marketing i neka nova izborna priča", rekao je Đilas.

On je kazao da je dogovoreno formiranje radne grupe koja će rukovoditi celim projektom i da je najveći zadatak da se u što kraćem roku završe sva planska dokumenta i izmesti sve što se nalazi između Gazele i Brankovog mosta.

"Do kraja ovog meseca ćemo tačno znati rokove kada i šta radimo i koji su tehnički problemi koji treba da se reše. Prvo je završetak Prokopa. Moj stav je da treba odustati od megalomanskih ideja izgradnje železničke stanice Prokop sa stotinama hiljada kvadrata prostora poslovnog prostora i to realno Beogradu ne treba", dodao je gradonačelnik.

On je naveo da je drugi veliki tehnički problem izgradnja ranžirne stanice koja se izmešta verovatno u Batajnicu i da je treća stvar kolosek kojim se prenose opasne materije koje ne mogu da idu kroz Prokop i tunele.

"To je najosetljiviji deo ovog projekta jer je bilo predviđeno da se izgradi obilaznica do Dunava, Vinčanski most i povezivanje, a okvirni trošak za to je oko pola milijarde evra. Mi smo na jučerašnjem sastanku dogovorili da pokušamo da sa Železnicama Srbije vidimo da li postoji neka druga alternativa prevoza tih materija kroz Beograd", rekao je Đilas.

On je kazao da će u isto vreme raditi planove i tražiti investitora koji bi uložio sredstva u taj deo Beograda. "Ovo su projekti koji menjaju sliku Beograda. To nisu projekti za mandat jednog gradonačelnika ili jedne vlade, već projekti za deset i više godina", naveo je Đilas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track