Mrkonjić: Ostajem ministar ako drugovi to zatraže!
Foto: Dado Đilas

Ne miri se sa odlaskom

Mrkonjić: Ostajem ministar ako drugovi to zatraže!

Politika -
Ako moji drugovi ocene da ne mogu bez mene, uvek stojim na raspolaganju i državi i narodu, rekao Milutin Mrkonjić. Odlazak iz Vlade Mrkonjića i Obradovića podgrejao sukobe unutar stranke

BEOGRAD - Ne ide mu se iz Vlade.Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić još se, izgleda, nije pomirio sa činjenicom da je smenjen. Upitan da prokomentariše rekonstrukciju Vlade, odlazeći ministar juče je rekao da ne zna da li će ostati na toj funkciji i da će o tome odlučiti njegova stranka, Socijalistička partija Srbija?!- Videćemo šta će drugovi da kažu. Ako moji drugovi ocene da ne mogu bez mene, ja uvek stojim na raspolaganju i državi i narodu i graditeljima. To je moj život - rekao je Mrkonjić novinarima prilikom obilaska radova na beogradskoj obilaznici kod Batajnice.Poruka DačićuOn je kazao i da je ostavku na mesto ministra saobraćaja ponudio svojoj partiji, a ne narodu, i dodao da je dobro što je Vlada Srbije shvatila da saobraćaj treba da ostane poseban resor, kao i to što je taj resor u novoj raspodeli unutar vladajuće koalicije zbog rekonstrukcije Vlade ostao SPS.Interesantno je da je Mrkonjić izjavu da njegov odlazak iz Vlade još nije "rešena stvar" dao svega dva dana uoči prelomne sednice Predsedništva SPS, na kojoj će se raspravljati upravo o rekonstrukciji Vlade.- Mrkonjić se, jednostavno, ne miri sa tim da će otići iz Vlade. I rečenicom da će "o njegovoj ostavci odlučivati drugovi" poslao je jasnu poruku vrhu SPS da on neće otići iz Vlade bez borbe. On je spreman na sve da bi zadržao funkciju. Tenzije među socijalistima su, zbog smena ministara, postale vrlo ozbiljne. Odlazak Mrkonjića i Žarka Obradovića ozbiljno je uznemirio socijaliste, odnosno podgrejao sukobe unutar stranke. Mislim da će zaista biti zanimljivo čuti šta će "drugovi" reći o ovim smenama - objašnjava izvor Kurira iz vrha SPS.Rastuće tenzijePodsetimo, kako je Kurir već pisao, SPS ovih dana potresaju ozbiljni problemi jer su mnogi nezadovoljni odlukom lidera Ivice Dačića da u rekonstrukciji žrtvuje dva jaka imena iz stranke - Mrkonjića i Obradovića.

Mrkonjić: Moji inženjeri bi mogli da budu ministriKomentarišući to što se u medijima ne pominju kandidati za novog ministra saobraćaja, Mrkonjić je rekao da bi inženjeri graditelji na saobraćajnicama "sutra mogli da budu ministri", i da bi odmah kandidovao nekog od njih, kad bi prihvatio da bude ministar.- Po mom mišljenju, ne dolazi u obzir da taj posao radi neko ko to ne zna. Ja sam uvek bio čovek koji je stavljao stručnost u prvi plan - istakao je Mrkonjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track