KRIZA U SPS: Ružić neće sport, želi ministarstvo saobraćaja
Foto: Dado Đilas

Iza kulisa sednice Predsedništva socijalista

KRIZA U SPS: Ružić neće sport, želi ministarstvo saobraćaja

Politika -
Visokog funkcionera socijalista zadovoljila bi jedino fotelja ministra saobraćaja

BEOGRAD - Sednica Predsedništva SPS imala je dramatičan tok, pre svega zahvaljujući Branku Ružiću koji ni po kojim uslovima nije želeo da prihvati Ministarstvo sporta, saznaje Kurir.

Izvor Kurira iz vrha SPS navodi da bi se Ružič, visoki funkcioner socijalista, zadovoljio jedino foteljom ministra saobraćaja.

S druge strane GO SNS, nezadovoljan nečinjenjm SPS-a, jer je očigledno da socijalisti ne mogu da se dogovore, želi da pod svoje okrilje vrati Ministarstvo sporta.

Ivica Dačić je posle sednice Predsedništva SPS u Beogradu potvrdio da socijalisti nisu "definisali imena kandidata z nove ministre, te da će taj posao biti završen u sredu ili četvrtak".

"Predsedništvo je podržalo moj dogovor sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem da koalicija SPS-PUPS-JS, osim resora koje je do sada imala, predloži ministre kulture i sporta", kazao je predsednik Vlade.

Dačić je dodao da će narednih dana razgovarati s direktorom Beogradske filharmonije Ivanom Tasovcem o preuzimanju mesta ministra kulture, a potvrdio je da Branko Ružić neće biti kandidat za ministra sporta.

Predsednik SPS je dodao da ga je Predsedništvo stranke ovlastilo da sam završi konsultacije s potencijalnim kandidatima, i da se pre objavljivanja konkretnih imena sačeka na njihov pristanak.

"Ne mogu da kažem da ne znam ko će biti ministar, ali ne bi bilo u redu da o tome govorim pre no što se donese odluka o personalnim rešenjima za sva ministarstva", kazao je Dačić.

Dačić je kazao da će novi članovi Vlade položiti zakletvu Skupštini Srbije najranije u četvrtak ili petak, zato što moraju da prođu 24 časa između načelne rasprave i glasanja o izmenama Zakona o ministarstvima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track