VUČIĆ ODLUČAN: Uskoro i rešenje slučaja ubistva novinara!
Foto: Beta

Prvi potpredsednik Vlade najavio rezultate

VUČIĆ ODLUČAN: Uskoro i rešenje slučaja ubistva novinara!

Politika -
Ubrzo rezultati istraga smrti novinara, a do kraja godine očekuje se kraj istraga velikih predmeta: „C market“, „Luka Beograd“, Veterinarski zavod i Nacionalna štedionica

BEOGRAD - Rasplet.U skorije vreme javnosti će biti predstavljeni konkretni rezultati u istragama „najmanje jednog, a možda i dva“ nerazjašnjena ubistva novinara, rekao je u intervjuu za B92 potpredsednik Vlade i koordinator službi bezbednosti Aleksandar Vučić.- Uveren sam da ćemo posle mnogo godina u kojima nije došlo do istine i pravde to uspeti da ispunimo. To bi bilo veoma važno i za poštovanje principa prava, pravde i pravičnosti, ali i za porodice žrtava ubijenih i stradalih, i mislim da ćemo taj posao uspešno obaviti - rekao je Vučić. Podsetimo, još nije razjašnjena smrt novinara Radoslave Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.PrivatizacijeVučić je povodom istraga 24 slučaja spornih privatizacija rekao da je ostalo da se završe veliki predmeti, poput „C marketa“ i „Luke Beograd“, u koju se „duboko zagazilo“, kao i Veterinarskog zavoda.- Očekujem da će do kraja godine sve istrage biti završene i da će tužioci podneti optužnice ili reći da nije bilo krivičnog dela. Mi ćemo rezultat ostvariti. Mislim da su svi ti predmeti u obradi, Nacionalna štedionica takođe, što znači da nema nijednog predmeta koji je netaknut - rekao je Vučić.Vicepremijer je istakao da je bio „šokiran“ optužbama opozicije u parlamentu da je najmanje urađeno u borbi protiv organizovanog kriminala.Hapšenje Šarića- U prethodnom periodu najviše optužnica podneto je u oblasti organizovanog kriminala. Direktno je podignuto 117 optužnica u krivičnim postupcima pokrenutim nakon 1. avgusta 2012. godine, 113 je potvrđeno, a za devet osoba u toku je suđenje i već je doneta jedna pravosnažna presuda, što znači da se vrlo efikasno krenulo i u oblasti pravosuđa - rekao je Vučić.On je dodao da su u istom periodu podignute još 63 optužnice na osnovu istraga sprovođenih pre 1. avgusta 2012. godine, i da državi nedostaje tužilaca za tako težak i obiman posao.Govoreći o hapšenju narko-bosa Darka Šarića, Vučić je najavio će biti uhapšen „u periodu koji nije na dugom štapu“.- Šarić je čovek čijem smo hapšenju maksimalno posvećeni i to ćemo obaviti. Više neću postavljati rokove, ali građani Srbije treba da znaju da ćemo mi taj posao završiti - rekao je Vučić. (E. K)

Uskoro novi direktor BIAPotpredsednik Vlade najavio je i da će narednih dana biti doneta odluka o novom direktoru Bezbednosno-informativne agencije (BIA).- Još ne postoji odluka o tome, biće doneta narednih dana - rekao je Vučić televiziji B92. Podsetimo, SNS je predložio dosadašnjeg direktora BIA Nebojšu Rodića za novog ministra odbrane, pošto se Vučić povukao sa te funkcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track