Ljajić: Male partije neće da budu ikebana

Novi odnos snaga u vladi

Ljajić: Male partije neće da budu ikebana

Politika -
Niko ne spori da dve najveće partije SNS i SPS imaju ključnu ulogu u donošenju odluka, ali je dodao da i male partije žele da se njihova reč čuje.

BEOGRAD - Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je da očekuje će vladajuća koalicija uvažiti novi odnos snaga koji je nastao izlaskom Ujedinjenih regiona Srbije iz vlasti.

On je kazao da niko ne spori da dve najveće partije (Srpska naredna stranka i Socijalistička partija Srbije) imaju ključnu ulogu u donošenju odluka, ali je dodao da i male partije žele da se njihova reč čuje.

"Ne tražimo ništa više ili manje, nego da se se taj novi odnos snaga uvaži... Ni jedna mala partija ne želi da bude ikebana u vladi, već da se njihova reč čuje, kao i u parlamentu, skladno broju poslanika", kazao je Lajić.

On je naveo da vladajuća koalicija normalno funkcioniše i da nema varnica oko strateških pitanja između SNS i SPS. Ocenio je da će rekonstruisana Vlada Srbije uspeti da sprovede zacrtane reforme, o kojima se kako je naveo priča poslednih 12-13. godina i koje su odlagane jer bi negativno utičale na rejting vlade. "Svako odlaganje nas puno košta i mi sve to plaćamo s kamatom. Vremena za odlaganje više nema i ova vlada ima odlučnosti i hrabrosti da to dovede do kraja", kazao je Ljajić.

http://www.youtube.com/watch?v=eMItgsgRJQQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track