Istražićemo sve o tajkunu Đilasu
Foto: Aleksandar Jovanovic

PRŠTALO Aleksandar Vučić prozvao lidera DS

Istražićemo sve o tajkunu Đilasu

Politika -
Žestoko Biće ispitano sve o Vučiću i Dačiću, ali i o najsvemoćnijem i najbogatijem tajkunu, njegovom božanstvu Draganu Đilasu. Ne bojim se ni njega ni njegovih medija, kaže prvi potpredsednik

BEOGRAD - Kao u stara dobra vremena!Novi kandidati za ministre u rekonstruisanoj vladi ni juče nisu položili zakletvu jer i dalje traje burna rasprava na relaciji vlast-opozicija. Ipak, prema najavama, sednica bi trebalo da bude završena sutra, jer je nedelja neradni dan. Najoštrije optužbe izneo je Borko Stefanović iz DS, koji je optužio vicepremijera Vučića da seje strah i da je premijer on, a ne Ivica Dačić.Vicepremijer Vučić oštro je odbacio njegove optužbe, nazvavši ih malicioznim.- Biće istraženo sve i o Vučiću i o Dačiću, ali i o najsvemoćnijem i najbogatijem tajkunu, njegovom božanstvu Draganu Đilasu, lideru vaše stranke. Ne bojim se ni njega ni njegovih medija. Ponavljam, biće istraženo sve! - rekao je Vučić u parlamentu i dodao:- Pominjete diskove, Banane i ne znam šta, a da ne naljutite previše Ivicu Dačića, kako bi vas ostavio da pljačkate Beograd, ali i to će biti istraženo. Nikad vas se nisam plašio, mene vaše bogatstvo ne plaši, nego me inspiriše da po kriminalu i korupciji udarim još jače. Kažete „ministarstvo straha“, valjda zato što sam jedini koji se ne plaši Đilasa, njegovog bogatstva i njegovih medija - rekao je Vučić.Vicepremijer je naveo i da smeta Đilasu i Stefanoviću jer oni hoće da „niko ne sme čak ni da primeti“ da su najbogatiji i da „imaju monopole na šta hoće“.Vučić se osvrnuo i na nagradu koju je Dragan Đilas dobio prošle godine u Dablinu za menadžera godine, a koja je koštala 11.000 evra!- Za razliku od Đilasa, ja nisam plaćao nagrade 11.000 evra, i to parama građana Srbije. Nisam dobio mnogo nagrada, ali one koje jesam dobio sam zahvaljujući marljivom i predanom radu.

Uhapsiću ŠarićaVicepremijer je naveo da se od čelnika DS razlikuje po tome što će uhapsiti Darka Šarića.- Zašto ga Đilas i vi niste uhapsili? Ja vam garantujem da ću ja da ga uhapsim i u tome se razlikujemo. To je razlika u rezultatima, četiri godine ste ga jurili i niste ga uhvatili - rekao je Vučić.

Sukob Krkobabića i VučićaPitanje omiljene opozicije i glasača među penzionerima dovelo je i do polemike između potpredsednika PUPS Milana Krkobabića i vicepremijera Vučića. Krkobabić, inače direktor „Pošte Srbije“, obećao je da će penzije pratiti rast plata u javnom sektoru. On je rekao i da neki imaju omiljenu opoziciju u Skupštini, na šta mu je Vučić odgovorio da SNS vodi računa o penzionerima više nego PUPS.- Nemam omiljenu, s kojom se sastajem po kafićima kao što je „Frači“, čiji je vlasnik blizak Draganu Đilasu. Krkobabić mu nije ostao dužan:„Možete da me razrešite s mesta direktora „Pošte“. Ali figurativno.“

Selaković častio kolege ručkomU pauzi skupštinske rasprave ministar pravde Nikola Selaković častio je ručkom svoje nove kolege u Vladi Lazara Krstića i Dragana Glamočića, saznaje Kurir.- Selaković ih je savetovao da odmah podnesu imovinsku kartu Agenciji za borbu protiv korupcije. Krstić je ručak završio prilično brzo i sve vreme pitao kad počinje nastavak sednice, kako ne bi zakasnio - otkriva izvor Kurira.

Dačić: Borko, jesi li vlast ili opozicija?Premijer Ivica Dačić je tokom rasprave upitao Borka Stefanovića iz DS kako on kao radnik Ministarstva spoljnih poslova može da bude šef poslaničke grupe.- Da li je on osoba A ili B i da se odredi gde pripada - da li je protiv Vlade ili radi kao Vladin službenik - primetio je Dačić.Stefanović je prethodno u više navrata premijera nazivao osobom A ili B pitajući da li je premijer u sali Vučić ili Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track