Ružić: Očekujem da rekonstruisana Vlada radi kao tim

Rekonstrukcija Vlade Srbije

Ružić: Očekujem da rekonstruisana Vlada radi kao tim

Politika -
Očekujem da će vlada kao tim raditi na rešavanju teških pitanja, pre svega socijalno ekonomskoj situaciji, rekao je Ružić

BEOGRAD- Kandidat za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branko Ružić izjavio je da su personalna rešenja rekonstruisane vlade adekvatna budućoj politici i izazovima sa kojima će se suočiti.

"Očekujem da će vlada kao tim raditi na rešavanju teških pitanja, pre svega socijalno ekonomskoj situaciji", rekao je Ružić.

On je ocenio i da je za premijera Srbije i lidera Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića izbor novih ministara bila "slatka muka".

Ružić je istakao i da unutar SPS nije bilo protivljenja što će na ministarska mesta doći nestranački ljudi. "Nama je interes da ponudimo najbolje Srbiji kako bi se realizovali ciljevi koji su pred nama", dodao je Ružić.

On je istakao i da je danas veliki dan, jer je na snagu stupio Sporazum Srbije i EU o stabilizaciji i pridruživanju. Ružić je rekao i da očekuje da glavni pregovarač Srbije za proces pridruživanja EU, koji će javnosti biti poznat do sutra, bude ličnost od integriteta i osoba koja će proces pridruživanja pratiti nezavisno od promena u vladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja