MIROVIĆ: Kritikovaćemo pokrajinsku vladu, ali i sarađivati s njom
Foto: Beta

MIROVIĆ: Kritikovaćemo pokrajinsku vladu, ali i sarađivati s njom

Politika -
MIrović je kao primer saradnje naveo izgradnju auto-puta koji bi trebalo da poveže Mačvu, Srem, Bačku i Banat, uključujući tunel kroz Frušku goru.

NOVI SAD - Kandidat za ministra regionalnog razvoja i lokalne samouprave i potpredsednik SNS Igor Mirović najavio je danas da će nastaviti žestoku kritiku pokrajinske vlasti, ali i da ima obavezu da sarađuje sa Vladom Vojvodine na konkretnim projektima.

"I dalje ću, za eventualne stvari za koje smatram da nisu u interesu građana Vojvodine, bez obzira na to što se nalazim na ministarskom mestu, biti krajnje kritičan", rekao je Mirović , napominjući da će, s druge strane, imati obavezu da sarađuje sa pokrajinskom vladom na konkretnim projektima, "ukoliko ona želi takvu saradnju".

Kao jedan od primera saradnje s pokrajinskom administracijom, Mirović je naveo izgradnju auto-puta koji bi trebalo da poveže Mačvu, Srem, Bačku i Banat, uključujući tunel kroz Frušku goru.

"To je projekat koji je u nadležnosti ovog ministarstva i gde se već prilično odmaklo u konkretnim elementima saradnje sa Vladom APV", kazao je Mirović.

On je rekao i da njegovim odlaskom na novu dužnost, sa mesta šefa poslaničke grupe koju predvode naprednjaci u pokrajinskoj skupštini, ni u kom slučaju neće biti umanjena jačina zahteva za vanredne pokrajinske izbore, već će biti i proširen krug ljudi "koji će nastaviti da deluju upravo tražeći političke promene".

Mirović je dodao da će ga na čelu te opozicione poslaničke grupe zameniti neko od poslanika i da u tom pogledu neće biti posebnih iznenađenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track