UDAR SNS i SPS: Protiv Đilasa na dva fronta

Trese se fotelja

UDAR SNS i SPS: Protiv Đilasa na dva fronta

Politika -
Biće izvršen pravi politički udar na lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa i to na dva nivoa - gradskom i stranačkom

BEOGRAD- Lideri Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije Aleksandar Vučić i Ivica Dačić trebalo bi do kraja ove sedmice da postignu konačan dogovor o smeni vlasti u Skupštini Beograda.

Dačić je potvrdio za taj list da je spreman za dijalog sa Vučićem o sudbini prestoničke vladajuće koalicije.

"Očekujem da ove nedelje počnemo razgovore o vlasti u Beogradu. Još nemamo definitivna rešenja, ali će uskoro sve biti jasnije", rekao je lider socijalista.

U narednim nedeljama biti izvršen pravi politički udar na lidera Demokratske stranke Dragana Đilasa i to na dva nivoa - gradskom i stranačkom, jer će, kada izgubi gradonačelničku funkciju, njegovi rivali unutar stranke otvoriti front kako bi ga smenili i s čela partije.

Odmah posle 25. septembra mogla bi i zvanično da bude pokrenuta inicijativa nezadovoljnog dela stranke da se hitno zakaže vanredna skupština za izbor novog rukovodstva.

Tu su u igri dve opcije. Prema prvoj, išlo bi se na sakupljanje potpisa minimum jedne trećine članova Glavnog odbora (150) koji bi tražili izbore u stranci.

Druga varijanta je da „pobunjenička struja" zatraži razrešenje lidera na GO. Da bi se ta inicijativa uopšte razmatrala, nju bi moralo da podrži minimum trećina opštinskih odbora ili 40 odsto članova GO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track