Dačić: Neće biti hapšenja novinara!

Premijer o pretnji Kuriru

Dačić: Neće biti hapšenja novinara!

Politika -
Iako smo mu postavili konkretna pitanja o kriminalu u vrhu MUP, ministar izbegao da da odgovore

BEOGRAD - Konačno se oglasio.

Premijer i ministar policije Ivica Dačić, rešio je, posle našeg gotovo dvonedeljnog insistiranja da se oglasi o informacijama o kriminalu u vrhu MUP o kojem smo pisali prethodnih 12 dana. Iako smo mu postavili konkretna pitanja o informacijama kojima raspolažemo, Dačić je izbegao da na njih konkertno odgovori i umesto toga dao neodređenu izjavu.- Policija treba da radi svoj posao. Ukoliko neko smatra da je došlo do zloupotreba službenog položaja i da je neko prekršio zakon, zna se koje su institucije nadležne za njihovo rešavanje - sud i tužilaštvo - bilo je sve što Dačić, inače ministar policije, odgovorio na konkretne optužbe o kriminalizaciji srpske policije.Povodom naših saznanja iz državnog vrha - da deo MUP sprema montirano hapšenje vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i glavnog urednika AkteraTihomira Trišića zbog intervjua datog našem listu - izjavio sledeće:- Apsolutno nije bilo reči u državnom vrhu, državnom rukovodstvu, o bilo kakvim hapšenjima novinara, niti se tome razmišlja - naglasio je premijer.Podsećamo, Kurir je juče objavio da je državni vrh Srbije upozorio vlasnika Kurira Aleksandra Rodića da mu se sprema montirano hapšenje, iza čega stoje kriminalne strukture MUP, zbog pisanja o kriminalu u vrhu srpske policije.

Vlasnik Kurira... Aleksandar Rodić
Vlasnik Kurira... Aleksandar Rodić

Dačiću, zašto ćutiš 12 danaMinistar policije Ivica Dačić dvanaesti dan ćuti o pisanju Kurira o kriminalizovanom delu MUP.

Kurir je pokušavao da dobije komentar o tekstovima objavljenim o aferama u policiji, ali u tome nije uspeo.1. Zašto izbegavate da se oglasite povodom zloupotreba u vašem ministarstvu o kojima je Kurir pisao?2. Da li vas iz direkcije policije ucenjuju pa se zato ne oglašavate?3. Ako nemate kapaciteta da se sa ovim izborite, zašto niste inicirali sastanak Saveta za nacionalnu bezbednost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track