SNS: Beograd u dugovima, Đilas prokockao poverenje naroda

Uskoro smena vlasti u glavnom gradu

SNS: Beograd u dugovima, Đilas prokockao poverenje naroda

Politika -
SNS smatra da su dugovi rezultat vladavine DS i da Beograd kao i Srbija to znaju i da stoga DS nema poverenje građana

BEOGRAD - Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas da Demokratska stranka (DS) ne može da opovrgne istinu da je Beograd prezadužen grad, uz ocenu da brojni "politički porazi koje su doživeli pokazuju da nisu više ravnopravan takmac".

Najvažniji pokazatelj koji potvrđuje da DS nema poverenje građana bili su izbori u Zemunu, na kojima su osvojili tek osam odsto glasova, navodi se u saopštenju gradskog odbora SNS.

U saopštenju se dodaje da u SNS razumeju da demokrate boli "pad rejtinga i stranke, i Dragana Đilasa", ali da to ne sme da utiče na funkcionisanje Beograda, niti je moralno da prestonica bude ring za obračun sa političkim neistomišljenicima.

"Beograd je prezadužen, to je istina koju DS ne može da opovrgne. Beograd danas duguje 820 miliona evra i taj podatak se može pročitati u "Službenom listu grada Beograda". Beograd, nažalost, nema nove projekte, jer za to treba imati kadrove, znanje i volje, a DS se oslanja isključivo na marketing", kažu u SNS.

SNS smatra da su dugovi rezultat vladavine DS i da Beograd kao i Srbija to znaju i da stoga DS nema poverenje građana.

"Svakodnevna spočitavanja, kritike i uvrede uperene protiv SNS pokazuju zapravo nemoć i slabost DS. Pitamo demokrate da li su vaše neistine i kritike zapravo ljutnja zbog vašeg stida ili opijenost ambicijom vladanja. Treba li da vas podsetimo na brojne afere čiji su akteri upravo iz vaših redova", kaže se u saopštenju.

Naprednjaci navode i da neposredni izbori nisu odgovarali Đilasu kada se kandidovao za gradonačelnika 2008. godine, "iz straha da će ga pobediti Aleksandar Vučić" i dodaju da demokrate moraju znati da se izborni sistem ne može menjati tek tako, po nečijoj volji, kada mu padne na pamet.

Gradski odbor Beograd SNS na kraju je poručio DS da "koliko god se trudili, ne mogu poljuljati poverenje građana u SNS" i da mogu biti sigurni da će ih pobediti na svakim narednim izborima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track