Dačić: Ne verujem da će me Vučić iskoristiti i odbaciti!

Političko partnerstvo

Dačić: Ne verujem da će me Vučić iskoristiti i odbaciti!

Politika -
Apsolutno se ne bojim i ne verujem da je to Vučićeva želja", kazao je Dačić

SARAJEVO - Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Sarajevu da očekuje i dalje dobru saradnju s prvi potrpedsednikom Aleksandrom Vučićem, te da ne veruje da će ga lider SNS "iskoristiti i odbaciti".

"Apsolutno se ne bojim i ne verujem da je to Vučićeva želja", kazao je Dačić novinarima odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da ga nakon sprovedenih promena u vladi Vučić koji je, kako navode sarajevski mediji, lider najjače stranke u Srbiji, odbaci kao političkog partnera.

Dačić je, nakon trilateralnog sastanka sa kolegama Fahrudinom Radončićem i crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem, podsetio da je i njemu i Vučiću zajednički interes nastavak sprovođenja započetih reformi, da su zajedno učinili mnogo da Srbiju približilo Europskoj uniji, zbog čega veruje da s takvim pristupom valja i nastaviti.

"Eventualni izbori tome ne bi pridoneli u ovom trenutku", dodao je Dačić uz napomenu da da svako može da računa na onoliko vlasti koliko ima podrške u narodu.

"Očekujem dobru saradnju s Vučićem i u budućnosti", zaključio je srpski premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track