STROS KAN U VLADI SRBIJE: Finansijski stručnjak sutra na sastanku s Vučićem
Foto: Rojter

Stiže pojačanje

STROS KAN U VLADI SRBIJE: Finansijski stručnjak sutra na sastanku s Vučićem

Politika -
Aleksandar Vučić je prošle nedelje najavio da će Dominik Stros-Kan biti savetnik Vlade Srbije, da će savetovati ministra finansija, prvog potpredsednka Vlade i premijera i da će pomagati Srbiji kako da reprogramira dugove

Beograd - Dominik Stros-Kan sastaće se u utorak u Vladi Srbije sa prvim potpredsednikom vlade Aleksandrom Vučićem i ministrima Lazarom Krstićem i Sašom Radulovićem.

Iz Vlade Srbije je saopšteno da će sastanak Stros-Kana i potpredsednika Srbije i ministara finansija i privrede početi u 11 časova i da će se tom prilikom razgovarati o detaljima saradnje Dominika Stros-Kana sa Vladom Srbije.

Posle tog sastanka trebalo bi da bude održana konferencija za novinare.

Aleksandar Vučić je prošle nedelje najavio da će Dominik Stros-Kan biti savetnik Vlade Srbije, da će savetovati ministra finansija, prvog potpredsednka Vlade i premijera i da će pomagati Srbiji kako da reprogramira dugove. Komentarišući to što je Stros Kan u žiži i domaće i svetske javnosti bio zbog svog privatnog života, Vučić je tada rekao da to nije ono po čemu treba suditi o nečijoj stručnosti.

Dominik Stros-Kan je bivši direktro MMF-a i bio je potencijalni kandidat za predsednika Francuske, ali je sve to palo u vodu kada je 15. maja 2011. godine udarna vest u svetskim medijima bila da je direktor MMF-a uhapšen na aerodromu u Njujorku i optužen za seksualni napad na jednu hotelsku spremačicu. On je kasnije oslobođen tih optužbi.

Međutim, francuski tužioci su krajem jula saopštili da će Stros-Kan biti izveden pred sud po optužbama za podvođenje, zbog učešća u navodnom krugu prostitucije u hotelu u Lilu. Stros-Kan je priznao da je prisustvovao seksualnim zabavama, ali je rekao da nije znao da su neke od žena na tim zabavama bile plaćene prostitutke. Dominik Stros-Kan danas radi kao savetnik vlada i velikih kompanija u mnogim zemljama i u svim krajevima sveta, u Rusiji, Africi, Latinskoj Americi.

Bio je dva puta ministar u Vladi Francuske - prvo ministar industrije i spoljne trgovine 1991-1993. i zatim 1997 - 1999. ministar finansija i ekonomije. Smatra se i da je jedan od najuticajnijih Jevreja na svetu - tačnije list "Džeruzalem post" ga je svrstao na šesto mesto najuticajnjih Jevreja sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track