PREVIRANJA U DS: Tadić i Gangula se urotili protiv Đilasa?

Demokrate potresaju nova prestrojavanja

PREVIRANJA U DS: Tadić i Gangula se urotili protiv Đilasa?

Politika -
Počasni predsednik i generalni sekretar DS u kafiću na Kalemegdanu analizirali stanje u stranci i složili se da aktuelni šef nije dobro rešenje

BEOGRAD - Crni Đilase...Boris Tadić, počasni predsednik demokrata, i Aleksandar Šapić, generalni sekretar DS, sastali su se pre nekoliko dana, a tema sastanka bilo je stanje u DS i analiza Đilasovog rada, saznaje Kurir. Bivši šef demokrata i aktuelni predsednik opštine Novi Beograd sastali su se u jednom od kafića nedaleko od Kule Nebojše na Kalemegdanu, sedeli su nekoliko sati, a prema rečima našeg izvora koji se zatekao na licu mesta, nisu se mnogo opterećivali činjenicom da bi neko mogao da ih vidi i to javi medijima.- Tadić i Šapić sedeli su nekoliko sati u lokalu, a pričali su uglavnom o aktuelnom stanju u Demokratskoj stranci. Složili su se da se Đilasovo vođenje stranke nije pokazalo kao najbolje rešenje. Analizirali su dramatičan pad rejtinga demokrata i zaključili da je neophodno da se stranka ponovo reformiše - tvrdi izvor našeg lista.Tadić i Šapić nisu poimence nabrajali Đilasove neuspehe niti mu tražili zamenu, ali Šapić je u jednom trenutku pitao bivšeg predsednika DS da li bi se vratio na čelo stranke!- Šapić nije bio direktan, to je više ličilo na ispipavanje terena. Kad je pričao o onome na čemu zamera Đilasu, pitao je Tadića ko bi po njegovom mišljenju u ovom trenutku dobro rukovodio strankom, kao i da li nekad razmišlja o povratku na političku scenu - kaže izvor našeg lista.Kurir juče nije uspeo da dobije komentar od glavnih aktera ove priče. Aleksandar Šapić nije odgovarao na pozive Kurira, a Borisu Tadiću je poruka prosleđena preko njegovog portparola, ali on do zaključenja broja nije odgovorio.

Krkobabić: Vlast se menja samo na izborimaMilan Krkobabić, zamenik predsednika PUPS, kaže da su samo izbori pošteno rešenje za situaciju u Beogradu.- Morate da pobedite na izborima da biste vodili prestonicu. PUPS je partija vrlo otporna na pritiske. Samo ako zajedno poverujemo u te argumente, možemo da smenimo Đilasa.Krkobabić je rekao da nigde kao u Srbiji ne postoji takva razlika između prestonice i provincije.- Taj provincijalni duh prekomponovanja vlasti karakterističan za srpske palanke ne prolazi u Beogradu -naveo je Krkobić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track