DAČIĆ: Treba da bude sramota PUPS, ni telefonom me nisu obavestili da su sa SNS
Foto: Zorana Jevtić

Rasprava u Skupštini

DAČIĆ: Treba da bude sramota PUPS, ni telefonom me nisu obavestili da su sa SNS

Politika -
BEOGRAD - Lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas u parlamentu da se protivi predizbornim koalicijama jer, kako smatra, svaka stranka bi na izbore trebalo da izađe sama da bi se videlo koliku stvarno podršku građana ima, pa kom opanci, a kom obojci".

On bi, kaže, sve predizborne koalicije zabranio.U raspravi o imenovanju novog ministra odbrane, Dačić je rekao da bi PUPS trebalo da bude sramota jer ga iz te partije niko nije ni telefonom obavestio o napuštanju aktuelne koalicije i priklanjanju naprednjacima na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima.

"Trebalo bi da ih je sramota, ja im nisam rekao nijednu ružnu reč, ali bi trebalo da postoji neki red", rekao je lider SPS-a.

Kada bi svaka stranka izašla na izbore samostalno videlo bi se, kako je rekao, "kom opanci, a kom obojci". Na Dačićevo izlaganje o predizbornim koalicija uključio se zamenik šefa poslanika SNS Aleksandar Martinović rekavši da je lider SPS-a ljut na PUPS, podsetivši ga je 2008. SPS najpre potpisao sporazum o formiranju vlasti sa Šešeljom i Koštunicom, pa se predomislio i napravio vlast sa DS.

Gospodine Dačiću, ovo sa PUPS vam se verovatno vratilo zbog onoga što ste uradili 2008, rekao je Martinović i upitao ga što sad očekuje od SNS da mu veruje na reč da će posle izbora sa ovim ili onim u koaliciju.

Dačić mu je odgovorio da je pre njega počeo saradnju sa SNS i da je Martinoviću bilo potrebno četiri godine da shvati da je SNS bolja opcija od Srpske radikalne stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track