LAŽIRANJE LISTE Maja Nikolić: Nisam nameštala potpise za izbore, hoću na poligraf!
Foto: Marina Lopičić

Pevačica optužena

LAŽIRANJE LISTE Maja Nikolić: Nisam nameštala potpise za izbore, hoću na poligraf!

Politika -

Nikolićeva tvrdi da nije kriva za falsifikovanje potpisa Jedinstvene ruske stranke, zbog čega je juče saslušana u policiji

BEOGRAD - Kontroverzna pevačica Maja Nikolić juče je bila u policiji jer je osumnjičena da je učestvovala u lažiranju liste potpisa Jedinstvene ruske stranke, zbog čega traži da ide na poligraf jer je, kako tvrdi, nevina i nema nikakve veze s tim slučajem.Nikolićeva je za Kurir navela da je išla u policiju zbog izjave nosioca liste Jedinstvene ruske stranke Zorana Marića da je direktor Republikanske stranke Nikola Jelikić sakupljao potpise za njega, a da je u svemu tome učestvovala i pevačica, koja ih je navodno upoznala.- Danas po podne bila sam u policiji i dala izjavu i tražila sam poligraf. Rekla sam da je sve to apsolutna laž i da ja nemam nikakve veze s tim, niti znam o čemu se radi, niti sam ikada bila uključena u sakupljanje potpisa ni za jednu partiju. Apsolutno sam srcem i besplatno uz Republikansku stranku - kazala je Nikolićeva.Ona je navela da je juče odbranila svoju nevinost, ali se osvrnula i na direktora Republikanske stranke Nikolu Jelikića.- Rekla sam da je moj direktor Nikola Jelikić najpošteniji i najhrabriji čovek, inače ne bih radila kod njega, jer ga poznajem više od deset godina i mnogo ga volim i poštujem. Odgovorno tvrdim za njega da je čist kao suza, pogotovo jer su svi glasovi Republikanske stranke regularni. Kakve ja imam veze s tim? Moja funkcija je šef kabineta direktora Republikanske stranke zadužena za marketing - rekla je pevačica i dodala da nema smisla da nju, kao jedino medijsko lice u Republikanskoj stranci, uvlače u nešto sa čim nema veze.- Jelikić se nikada nije bavio prevarom i lopovlukom, a naročito ne skupljanjem glasova. Objasnite mi onda zašto su glasovi za Republikansku stranku regularni ako je moj direktor skupljao pogrešne glasove za neku drugu stranku. Sem toga, kakve veze ja imam s Ruskom strankom kad sam ja šef kabineta direktora Republikanske stranke? - izjavila je Nikolićeva.

RIK objavio neregularno i u Republikanskoj stranciJELIKIĆ: PODRŠKA JE VALIDNAPredsednik RIK Dejan Đurđević sinoć je izjavio da je policija potvrdila da je među potpisima građana koji su podržali izbornu listu Republikanske stranke oko 900 falsifikata, ali da ipak nije isključeno da će joj biti uskraćeno učestvovanje na izborima.- Otežavajuća okolnost je u tome što je lista već proglašena i pravosnažna, a istekli su rokovi za žalbu - rekao je Đurđević, koji je dodao da će RIK ipak razmotriti da li postoji mogućnost da se iskoristi vanredni pravni lek proglašenja rešenja ništavnim.Tim povodom kontaktirali smo i s direktorom Republikanske stranke Nikolom Jelikićem.- Pitam gospodina Đurđevića kako to da posle osam dana on utvrđuje da mi imamo neke falsifikovane potpise. Da li to znači da njegovi ljudi iz RIK nisu savesno odradili posao u zakonskom roku? - kazao je Jelikić za Kurir i naveo da danas pre podne ide u policiju da da izjavu zbog Zorana Marića.- Pošto sam iz Šapca i pošto sam lično bio zadužen da skupljam potpise iz Šapca, od 11.562 potpisa koji smo predali, iz Šapca su bila 763 potpisa. A ako su iz Šapca bila 763 potpisa, kako je 900 potpisa iz istog grada neregularno, a ja predao 763 - kazao je Jelikić.

Predsednik Republikanske strankeKONTROVERZNI SANDULOVIĆPredsednik Republikanske stranke Nikola Sandulović često je bio tema u medijima. On je devedesetih bio blizak saradnik Zorana Đinđića i član njegovog obezbeđenja, a široj javnosti je postao poznat 2010, kad je podmetnuta bomba ispod njegovog automobila i kad je teško povređen. Četiri godine pre toga, prema pisanju medija, bačena je bomba i u dvorište njegove kuće na Senjaku. On je hapšen u akciji „Sablja“ 2003, a njegovo ime našlo se i u policijskoj „Beloj knjizi“. Poznat je kao vlasnik nekoliko lokala u centru Beograda. Pre dve godine bio je jedan od osnivača Republikanske stranke, a sada je njen predsednik.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track