NIKOLIĆ U LJUBLJANI: Ne verujem da imate još sa nekim prijateljstvo kao sa Srbima
Foto: Tomislav Nikolić, Zoran Janković

Predsednik Srbije u dvodnevnoj poseti Sloveniji

NIKOLIĆ U LJUBLJANI: Ne verujem da imate još sa nekim prijateljstvo kao sa Srbima

Politika -
Nikolić je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Ljubljani, a podsetio je i na stav naučnika Mihajla Pupina, koji je rekao da postoji čudna veza i ljubav između Slovenaca i Srba

LJUBLJANA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavio je danas dvodnevnu zvaničnu posetu Sloveniji obilaskom Gradske kuće u Ljubljani gde se susreo sa gradonačelnikom Zoranom Jankovićem, istaknutim zvanicama i članovima diplomatskog kora.

Nikolić je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Ljubljani, a podsetio je i na stav naučnika Mihajla Pupina, koji je rekao da postoji čudna veza i ljubav između Slovenaca i Srba.

"Srbi takvu vezu imaju sa Rusima, a za vas ne verujem da imate još sa nekim Slovenima prijateljstvo kao sa Srbima. Raduje me iskreno prijateljstvo koje je započelo pre naše pobede u Srbiji i nastavlja dalje da se produbljuje", rekao je Nikolić, a saopštila Pres služba Predsednika.

Svaki političar u Sloveniji i Srbiji, podvukao je, samo ako pogleda kako se naša deca druže shvatiće da to niko ne sme da kvari.

Predsednik je potom prisustvovao otvaranju izložbe "Naučnik koji je obeležio vek komunikacija 1915 - 2015", posvećene Mihajlu Pupinu, u Istorijskom atrijumu Gradske kuće u Ljubljani.

Izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Ljubljane. Nikolić se sastao i sa predstavnicima srpske zajednice u Sloveniji sa kojima je razgovarao o statusu Srba u Sloveniji, kao i problemima i prilikama sa kojima se u njoj susreću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track