REFERENDUM O DANU REPUBLIKE SRPSKE: Evo gde u Srbiji može da se glasa
Foto: Marina Lopičić

Zatraženo 20.000 glasačkih listića

REFERENDUM O DANU REPUBLIKE SRPSKE: Evo gde u Srbiji može da se glasa

Politika -

Predsednica Komisije za sprovođenje referenduma na teritoriji Srbije, koji je zakazan za nedelju, 25. septembra, Gordana Mladić, saopštila je danas da će se glasati u pet gradova u Srbiji, odnosno na pet glasačkih mesta.

Ona je precizirala da su to Beograd, Zrenjanin, Subotica, Novi Sad i Pančevo, dodavši da će ukoliko bude potrebe biti otvoreno još nekoliko glasačkih mesta.

Predstavništvo Srpske u Srbiji referendum će organizovati u skladu s uputstvom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske.

Danas je u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu održan prvi sastanak Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske na teritoriji Srbije na kojem su imenovani glasački odbori, a bilo je reči i o tehničkim pripremama za glasanje.

Direktor Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović rekao je da će Predstavništvo Srpske u Srbiji, u skladu s odlukom Republičke komisije za sprovođenje referenduma o Danu Srpske, organizovati glasanje državljana Republike Srpske koji imaju glasačko pravo, a u vreme referenduma budu u Srbiji.

On je dodao da će, posle obavljenih konsultacija sa zavičajnim udruženjima, od Republičke izborne komisije biti zatraženo 20.000 glasačkih listića, jer je procena da će toliko birača izaći da glasa.

(Srna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track