SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Neophodan dijalog vlasti i opozicije o strateškom putu Srbije
Foto: Marina Lopičić

Saopštenje

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Neophodan dijalog vlasti i opozicije o strateškom putu Srbije

Politika -

BEOGRAD - Srbiji je potreban dijalog vlasti i opozicije o ključnim državnim pitanjima, umesto spin-konferencija za novinare izbornog pobednika i neplodotvornih "konsultacija" o sastavu vlade, izjavila je danas Sanda Rašković Ivić.

U pisanoj izjavi distavljenoj medijima se navodi da Demokratska stranka Srbije smatra da mandatar za sastav vlade treba da sa političkim strankama razgovara o svim važnim pitanjima, pa i pitanju eventualnog ugrožavanja stabilnosti zemlje spolja, ali pre svega o pitanju održivosti sadašnje politike i strateškog pravca Srbije.

Sve je očiglednija neodrživost istovremenog vođenja politike ulaska u EU, odbrane integriteta države i zadržavanja dobrih političkih, ekomomskih i vojnih odnosa sa Rusijom, Kinom i drugim Srbiji prijateljskim zemljama, navedeno je u saopštenju.

DSS je uverena da samo opredeljenjem za političku i vojnu neutralnost, a ne izborom jedne strane, Srbija može da izgradi dobre političke i ekonomske odnose sa svim prijateljskim zemljama i da se u najvećoj meri oslobodi pritisaka koje svrstavanje prouzrokuje, navedeno je u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track