SNS: Nezavisna komisija će utvrditi istinu o padu helikoptera
Foto: Nemanja Pančić

Istraga

SNS: Nezavisna komisija će utvrditi istinu o padu helikoptera

Politika -
Kao član odbora, želim da naglasim da ćemo mi gledati i analizirati ono što nezavisna komisija utvrdi, istakao je član odbora za unutrašnje poslove

BEOGRAD - Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i član Odbora za unutrašnje poslove Aleksandar Jovičić, izjavio je danas da će nezavisna komisija utvrditi istinu o padu helikoptera.

"Kao član odbora, želim da naglasim da ćemo mi gledati i analizirati ono što nezavisna komisija utvrdi", rekao je Jovičić u Skupštini Srbije. On se osvrnuo na izjavu šefa DS u parlamentu Borka Stefanovića, ocenivši da ta partija pokušava da gradi rejting na nesreći.

"Neverovatno je da DS traži svaki način, čak i u onim stvarima koje su teško prihvatljive za sve nas građane, kako da se izdignu i eventualno preskoče taj cenzus jer istraživanja govore da imaju podršku 4,2 odsto", rekao je Jovičić.

On je naveo da SNS nije 2009. godine gradila svoj rejting kada se dogodila nesreća u Prvom partizanu u Užicu.

"Ako govorimo o nesrećama koje su pogodile našu zemlju, podsetio bih građane da se desila nesreća u Prvom partizanu. Fabrika je eksplodirala, sedmoro ljudi je tada poginulo, 14 ih je bilo povređeno i kako se istraga vodila, došlo se do zaključka da je barut kriv", naveo je on.

SNS ne želi da spekuliše da li je to istina ili nije, rekao je Jovičić i naglasio da tada ta partija nije želela da gradi svoj rejting na nesreći. Šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović izjavio je danas da ta partija zahteva profesionalnu istragu koja će da otkloni sve nedoumice i utvrdi odgovornost, ukoliko je ima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja