VELJOVIĆ U NEMANJINOJ 11: Savetuje premijera iz sobička sa četvrtog sprata
Foto: Dragana Udovičić

Visinsko savetovanje

VELJOVIĆ U NEMANJINOJ 11: Savetuje premijera iz sobička sa četvrtog sprata

Politika -
Milorad Veljović kao savetnik premijera Aleksanadra Vučića za pitanja reginalne i nacionalne bezbednosti dobio je posebnu prostoriju u zgradi Vlade Srbije. Bivši direktor policije za svoje usluge biće plaćen oko 120.000 dinara mesečno, saznaje Kurir.

Naš izvor iz Nemanjine 11 tvrdi da prostor koji je dodeljen Veljoviću i nije nešto reprezentativan."U pitanju je jedna manja kancelarija na četvrtom spratu. Prostorija je skromna kao što je i većina kancelarija na tom spratu. Ništa luksuzno. U odnosu na pojedine kancelarije u ovoj zgradi ova izgleda kao sobičak.... Sve će vam biti jasno ako vam kažem da skoro polovina ljudi zaposlenih u Vladi godinama se ne popne na četvrti sprat. Eto, odatle će Veljović da savetuje našeg premijera o bezbednosti.... Visina savetničke plate zavisi od koeficijenta i radnog staža. Tako da će njegova mesečna primanja biti oko hiljadu evra - priča sagovornik Kurira iz zgrade Vlade Srbije.

Niame, rešenjem Vlade Srbije, od 1. januara 2016. godine, Veljović postavljen na mesto savetnika premijera Srbije za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti pošto je dan ranije razrešen sa mesta direktora policije i odlukom ministra Nebojše Stefanovića poslat u penziju.

-Rasparave uopšte nije ni bilo po pitanju njegove smene, niko nije obrazlagao razloge, nije bilo duskusije. Svi ministri koji su bili tog dana na sednici Vlade Srbije jednoglasno glasali da on bude smenjen - dodaje naš izvor. Premijer Srbije Aleksandar Vučić istog dana je u izjavi za Kurir najavio da će u narednih nekoliko dana objasniti razloge za smenu Milorada Veljovića sa mesta direktora policije i postavljenje na mesto savetnika premijera za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti.

„O smeni Veljovića govoriću za tri do četiri dana, a njegovo postavljenje na mesto savetnika za regionalnu i nacionalnu bezbednost je moja lična odluka'', izjavio je Vučić za Kurir.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja