VUČIĆ POSLE SASTANKA SA GRAĐANIMA: Lepo je nešto korisno i dobro uraditi za svoj narod
Foto: Zorana Jevtić

Posle 12 časova

VUČIĆ POSLE SASTANKA SA GRAĐANIMA: Lepo je nešto korisno i dobro uraditi za svoj narod

Politika -

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić, posle sastanka sa građanima koji je trajao nešto više od 12 časova izjavio je da je da će se ovakva praksa nastaviti minimum dva puta mesečno jednom u Beogradu, a drugi put u jednom od gradova u unutrašnjosti Srbije.

"Imao sam 86 sastanaka gde morate da čujete ljude i vidite šta su im zahtevi, želje, na šta se žale. To su zahtevi iz različitih oblasti a sastancima su prisutvovali i predstavnici više ministarstava i uspeli smo da nadjemo rešenje za 35 stranaka, što je značajan procenat", kazao je mandatar.

- Lepo je bilo slušati probleme naših građana i nešto korisno i dobro uraditi za svoj narod. Danas smo za 10 dece pronašli rešenje za lekove i operacije. Nekima koji su metalostrugari i bravari, koja su inače deficitarna zanima pronašli smo poslove, nekim talentima koji su potpuno zanemarni uskoro će mo rešti probleme, naveo je posle sastanka sa građanima Vučić.

On je rekao da je ovim sastankom sa građanima dobio nove vidike, čuo probleme i njihove muke. On je izdvojio problem sa Domovima zdravlja.

- Domove zdravlja su neki u prošlosti potpuno besmisleno uništili i predali lokalnim samoupravama, koje toliko dobro funkcionišu da su u tim domovima zdravlja napravili dugove za lekove, nabavku, pa sada moramo kestenje iz vatre da vadimo, rekao je Vučić.

On je naglasio da su danas rešeni neki problemi, koji su mogli biti odavno rešeni, samo da je neki činovnik poklonio pažnju. Kao primer naveo je gospođu koja pokušava da svoju kuću legalizuje od 1992. godine i da su joj za to tražili gomilu nepotrebnih papira. Vučić je rekao da je taj problem rešen.

Vučić je kazao da je tokom razgovora u Vladi Srbije mnogo saznao ne samo o pritužbama gradjana na organe državne vlasti već i o predlozima koje bi zakone trebalo doneti ali i koje navike menjati.

Ljudi su dobili pažnju, pokazali smo brigu o običnim ljudima, to je naš posao", kazao je Vučić.

Govoreći o pritužbama gradjana na rad pravosudja, on je rekao da su izvršnoj vlasti "vezane ruke" u odnosu prema pravosudju kao nezavisnoj grani vlasti ali je dodao da će "videti šta može da se pomogne bez mešanja u pravosudje".Mandatar je dodao da gradjane nije zanimalo kada će nova vlada biti formirana već "ko rešava njiove probleme".

Premijer je dodao da će se ova praksa nastaviti dalje i da je sledeći na redu Niš, a zatim i ostali gradovi u Srbiji.

(EPK/PINK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track