VUČIĆ SA KURCOM: Srbija faktor stabilnosti u regionu

Na marginama samita OEBS u Beogradu

VUČIĆ SA KURCOM: Srbija faktor stabilnosti u regionu

Politika -
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se, na marginama samita OEBS u Beogradu, sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom.

Vučić se, na zajedničkoj konferenciji za medije u Palati Srbija, zahvalio Austriji na podršci Srbiji na evropskom putu i istakao odlične bilateralne odnose naše dve zemlje.

"Austrija je jedan od najvećih investitora u Srbiji sa preko 3 milijarde evra ulaganja. Mi smo se kroz istoriju na različite načine trudili da imamo dobre donose sa Austrijom i želimo da budu najbolji mogući, jer veliki broj naših ljudi živi tamo i most su saradnje naših zemalja", naveo je Vučić i zahvalio se Kurcu što je uvek nalazio lepe reči za Srbiju, ma gde se nalazio.

Premijer Srbije se osvrnuo i na obustavljanje radova na izgradnji gasovoda Turski tok, što je ocenio kao očekivano posle obaranja ruskog aviona.

On je dodao da ne treba strahovati, ali i da je potrebno iznaći nova rešenja kako bi se sačuvala i privreda i građani Srbije.

"Krećemo u izgradnju interkonektora prema Bugarskoj, ali i u Bugarsku mora gas odnekud da potekne. Izgradićemo skladište od milijardu kubnih metara gasa. Moramo i u Itebeju da napravimo isto toliko kako bismo pokrili dve godine srpskih potreba.Situacija za nas nije laka, ne našom krivicom, i uradićemo sve što možemo”, rekao je Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc naglasio je da je Srbija predsedavala OEBS u izazovnom trenutku zbog eskalacije terorizma i izbegličke krize.

"Uloga Srbije za stabilnost u regionu je suštinska", istakao je Kurc i iskoristio priliku da pohvali privredne reforme u Srbije, zahvaljujući kojima privlači brojne investitore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track