Ministarski sastanak OEBS Kurc: Suštinska uloga Srbije za stabilnost
Foto: Dado Đilas Diplomatija, Beograd, Ar

Dvodnevni samit

Ministarski sastanak OEBS Kurc: Suštinska uloga Srbije za stabilnost

Politika -
U Beogradskoj areni svečano je otvoren dvodnevni Ministarski sastanak OEBS, tokom kojeg će glavni grad Srbije ugostiti više od 40 ministara spoljnih poslova.
1 / 25 Foto: Dado Đilas Diplomatija, Beograd, Ar

UŽIVO KONFERENCIJU U ARENI MOŽETE PRATITI OVDE

19.15 - Šefovi diplomatija država članica OEBS-a čestitali su danas Srbiji na izvanrednom predsedavanju tom organizacijom u izuzetno teškim okolnostima i ocenili da je u rešavanju ukrajinske krize postignut napredak, ali da tu ima još posla pri čemu je ključno sprovođenje sporazuma iz Minska.

19.08 - Predsedavajući OEBS i srpski šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je večeras da se za završni dan Ministarskog sastanka priprema nekoliko odluka, a da će od političke volje i spremnosti na konsenzus zavisiti koje će biti i usaglašene. Dačić je rekao da se odluke odnose na podršku aktivnosti OEBS u Ukrajini, borbu protiv terorizma, migrantske krize, trgovine narkoticima. Kako je dodao, postoje i predlozi odluka koje se odnose na borbu protiv diskriminacije, nasilja, fobije prema pripadnicima određenih religija. “

18.35 - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Finske Timom Soinijem.

Foto TANJUG - Marko Ðoković
Foto TANJUG - Marko Ðoković

18.31 - Predsedavajući OEBS i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je ta organizacija dala dragoceni doprinos stvaranju uslova za nastavak političkog procesa u Ukrajini. Dačić je rekao da je zadovoljan što na kraju godine može da se konstatuje da se primirje u Ukrajini već mesecima održava i da OEBS ispuvanja svoju misiju - stvaranje uslova za nastavak političkog procesa. On je na konferenciji za novinare u okviru 22. Ministarskog sastanka OBES u Beogradu rekao da Srbija, kao zemlja koja je i sama prošla kroz koflikte, svesna da je ključno da kanali komunikacije između strana u konfliktu ostanu otvoreni.

18.28 - Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin izjavio je da je Srbija kao predsedavajuća OEBS uradila dobar posao i zahvalio našoj zemlji na naporima koje je uložila u rešavanje ukrajinske krize. "To što se nisu ostvarili rezultati koje smo svi želeli, to je drugo pitanje i to nije u potpunosti u nadležnosti Srbije kao predsedavajuće OEBS, ali bio je to dobar pokušaj. Mislim da je tim Srbije ukupno uradio dobar posao", rekao je Klimkin u izjavi Tanjugu. Šef ukrajinske diplomatije kaže da je zahvalan svom srpskom kolegi Ivici Dačiću za ono što je lično uradio, a od Ministarskog saveta OEBS u Beogradu očekuje "veoma jasnu poziciju o principima OEBS" koji su, kako tvrdi "prekršeni od strane jedne zemlje na prostoru OEBS - Rusije, odnosno ruskom agresijom na Ukrajinu i okupacijom Krima". "Zbog toga je OEBS u krizi i mi moramo da izvučemo OEBS iz krize", smatra on. Prema rečima Klimkina, ključ za rešenje ukrajinske krize nalazi se u Moskvi koja, kako kaže, treba u potpunosti da poštuje Minski sporazum.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin, Foto TANJUG - Sava Radovanović
Ministar spoljnih poslova Ukrajine Pavel Klimkin, Foto TANJUG - Sava Radovanović

17.44 - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastao se danas sa delegacijom Vatikana u okviru 22. Ministarske konferencije OEBS.

Foto TANJUG - Marko Ðoković
Foto TANJUG - Marko Ðoković

17.28 - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastao se sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijatrom.

Sergej Lavrov i Peter Sijatro, Foto TANJUG - Tanja Valič
Sergej Lavrov i Peter Sijatro, Foto TANJUG - Tanja Valič

17.20 - Ministar spoljnih poslova Turske Mevlet Čavušoglu izjavio je da ne treba mešati zajedničke napore u borbi protiv Islamske države i "kršenje turskog vazdušnog prostora”. "Što se tiče kršenja turskog vazdušnog prostora, to ne treba da mešamo sa zajedničkim naporima da se borimo protiv Islamske države i zbilja žestogog terorizma", rekao je Čavušoglu u obraćanju na plenarnoj sednici Ministarskog saveta OBES, a posle tet-a-tet sastanka s ruskim kolegom Sergejom Lavrovim.

17.17 - Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc pozvao je na jedinstvo međunarodne zajednice u borbi protiv terorizma, ali i prevazilaženju drugih kriza poput, kako je rekao, građanskog rata u Siriji Teroristički napadi, kako je kazao na Ministarskom savetu OEBS, pokazali su da je neophodna saradnja. Kurc je izrazio zadovoljstvo što su šefovi američke i ruske diplomatije na beogradskom skupu jasno izneli stav da je neophodna zajednička borba protiv terorizma. „Uveren sam da nije samo u borbi protiv terorizma potrebno jedinstvo. Neophodno je jedinstvo i u vezi Sirije, gde svetske super sile treba da zajedničkim snagama traže rešenje, uveren je Kurc izrazivši nadu da će bečki pregovarački proces moći voditi ka mirnom rešenju. Terorizam, građanski rat u Siriji, ali i nepostojanje perspektive u zemljama porekla uzroci su izbegličke krize, smatra on. Kurc je podvukao da države kao što su Nemačka, Austrija i Ssvedska ne mogu same preuzeti sav teret izbegličkog talasa, te đe neophodno zaustaviti njihov dolazak.

16.50 - Ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimklin danas je u Beogradu optužio Rusiju da otežava rešenje krize u Ukrajini. Klimklin je u izjavi novinarima rekao da Rusija prema Minskom sporazumu treba da oslobodi političke zatvorenike koje drži u Rusiji poput bivše pripadnice vazdušnih snaga Ukrajine Nadežde Savčenko. On je rekao i da je Rusija odgovorna za kršenja ljudskih prava na Krimu. Klimklin je rekao da Ukrajina želi da sprovede trgovinski sporazum s EU, ali da Rusija pokušava da spreči saradnju Ukrajine i EU. On je rekao i da je za krizu u OEBS-u, o kojoj svi govore, kriva Rusija pošto sabotira sva rešenja i izaziva krizu poverenja. Klimkin je prethodno u obraćanju na savetu ministara OEBS-a rekao da je Ukrajina spremna da sprovede dogovore iz Minska i pozvao Rusiju da utiče na njihovo sprovodjenje i da povuče svoje snage i oružje s istoka Ukrajine.

15.50 - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu sastali su se prvi put nakon što je Turska oborila ruski avion na granici sa Sirijom. Susret Lavrova i Čavušoglua na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu, prvi je sastanak zvaničnika dve zemlje posle obaranja ruskog suhoja 24. novembra na granici sa Sirijom, u kojoj Rusija izvodi vazdušne udare na položaje dzhihadista Islamske države. Sastanak ministara spoljnih poslova Rusije i Turske počeo je oko 15.30 sati, saznaje Tanjug u ruskoj i turskoj delegaciji u Kombank areni.

15.40 Ministarski sastanak OEBS protiče bez organizacionih problema zahvaljujući volonterima.

15.38 - Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov sastao se sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom u pauzi Ministarskog saveta OEBS. Lavrov i Torbjorn sastali su se u prostorijama ruske delegacije u Kombank areni.

15.23 - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se u okviru 22. OEBS ministarske konferencije sa ministrom spoljnih poslova Republike Kazahstan Jarlanom Idrisovim

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

15.15 Premijer Srbije Aleksandar Vučić se zahvalio ministru spoljnih poslova Norveške Bergu Brendeu na pomoći koju nam je ta zemlja pružila tokom aktuelne migrantske krize. Brende je pohvalio je liderstvo premijera Srbije Aleksandra Vučića, reforme koje Srbija sprovodi i poručio da Srbija može da računa na podršku Norveške, kao i ulaganja te države u Srbiji. Vučić je podsetio na činjenicu da je Norveška uvek bila među najvećim donatorima kada je Srbija bila suočena s veliim problemima, poput poplava i migrantske krize. "”Uvek i u svakom trenutku mogli smo da računamo i da dobijemo veliku podršku od Norveške. Zahvalni smo norveškim prijateljima što razumeju i druge probleme s kojima se suočavamo i s kojima ih zajedno rešavamo"”, rekao je Vučić.

14.10 - Sastanak Vučić - Kurc. Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se, na marginama samita OEBS u Beogradu, sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom.

Vučić se zahvalio Austriji se na podršci Srbiji na evropskom putu i istakao odlične bilateralne odnose naše dve zemlje.

"Austrija je jedan od najvećih investitora u Srbiji sa preko 3 milijarde evra ulaganja. Mi smo se kroz istoriju na različite načine trudili da imamo dobre donose sa Austrijom i želimo da budu najbolji mogući, jer veliki broj naših ljudi živi tamo i most su saradnje naših zemalja", naveo je Vučić i zahvalio se Kurcu što je uvek nalazio lepe reči za Srbiju, ma gde se nalazio.

Premijer Srbije se osvrnuo i na obustavljanje radova na izgradnji gasovoda Turski tok, što je ocenio kao očekivano posle obaranja ruskog aviona.

On je dodao da ne treba strahovati, ali i da je potrebno iznaći nova rešenja kako bi se sačuvala i privreda i građani Srbije.

Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc naglasio je da je Srbija predsedavala OEBS u izazovnom trenutku zbog eskalacije terorizma i izbegličke krize.

"Uloga Srbije za stabilnost u regionu je suštinska", istakao je Kurc i iskoristio priliku da pohvali privredne reforme u Srbije, zahvaljujući kojima privlači brojne investitore.

13.40 Šefovi diplomatija SAD i Rusije Džon Keri i Sergej Lavrov razgovarali su danas na marginama Ministarskog sastanka OEBS u Beogradu u prostorijama ruske delegacije.

Lavrov i Keri su se rukovali i razgovarali prvi put nakon što je Turska, članica NATO, 24. novembra oborila ruski “suhoj” iznad granice sa Sirijom, u kojoj Rusija izvodi vazdušne udare na džihadiste Islamske države.

13.10 Vučić sa Mogerini

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, na marginama samita OEBS u Beogradu, poručio je na zajedničkoj konferenciji sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini da su danas razgovarali o otvaranju prvih poglavlja za pristup Srbije EU.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"To je dobra vest za našu zemlju, što je potvrdila i Mogerini, ali mi želimo i nastavak dijaloga, ima još problema ljudi koji žive na KiM i mi smo spremni da dođemo u Brisel 14. decembra i da pod njenim posredstvom razgovaramo o tome. Želimo veću slobodu kretanja, da možemo da uzimamo putnike u Prištini, što bi značio i ekononski napredak, a to je za sve naše građane dobro", smatra Vučić.

On je dodao da, uprkos teškim reformama kroz koje Srbija prolazi, najveći strah ima od situacije u regionu.

"Mnogo je sukoba, sledi nam i gasna kriza, ali se nadam da me moj politički nos vara i zato sam zamolio sam za podršku EU u stabilizaciji regiona", zaključio je Vučić na konferenciji za medije u Palati Srbija.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Federika Mogerini je istakla da Srbija ima veliku podršku EU na svom evropskom putu.

"Što je dobro za Srbiju, dobro je i za region i celu Evropu. Zato će Srbija 14. decembra otvoriti poglavlja 32 i 35 u pristupnim pregovorima sa EU", navela je Mogerini.

13.05 Nikolić sa Lavrovim

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas u Beogradu da je Rusija spremna da i dalje razvija odnose sa Srbijom i poveća saradnju u svim oblastima.

Foto: Beta/Miloš Miškov
Foto: Beta/Miloš Miškov

Na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, tokom ministarske konferencije OEBS, Lavrov je rekao da se nada da će saradnja Srbije i Rusije biti još veća kako u "privredi tako i u međunarodnoj areni".

Foto: Beta/Miloš Miškov
Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zahvalio se šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu na pomoći i podršci Rusije, ocenivši da bismo bez pomoći Rusije u nekoliko navrata imali mnogo problema i poželeo mu da u Beogradu razgovara s onima s kojima trenutno ne razgovara u dovoljnoj meri.

"Želim vam uspeh na konferenciji u Beogradu i da razgovarate s onima s kojima trenutno ne razgovarate dovoljno, jer iz toga može da izađe samo nešto dobro", poručio je Nikolić i istakao da biti prijatelj Rusiji ne znači biti protiv EU.

12.13 Šef nemačke diplomatije Frank Valter Štajnmajer je na ministarskom savetu OEBS u Beogradu rekao da je zbog krhkosti evropske bezbednosti i stabilnosti potreban snažniji OEBS, obnavljanje dijaloga i uspostavljanje poverenja bezbednosti.

"To će ujedno biti lajtmotiv nemačkog predsedavanja ovom oganizacijom iduće godine", naveo je on.

Frank Valter Štajnmajer, Foto: Fonet/AP
Frank Valter Štajnmajer, Foto: Fonet/AP

12.07 Američki državni sekretar Džon Keri ukazao je danas u Beogradu na potrebu angažovanja, kako je rekao, sirijskih ili arapskih kopnenih snaga za borbu protiv Islamske države.

Džon Keri, Foto: AP
Džon Keri, Foto: AP

"Mislim da znamo da, ukoliko ne uspemo da nađemo neke kopnene snage koje su spremne da se uhvate u koštac sa IS, ovu bitku nećemo dobiti samo napadima iz vazduha," poručio je Keri na Ministarskom Savetu OEBS u Beogradu.

11.57 Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas, povodom početka ministarskog sastanka OEBS, da Beograd ima čast da bude diplomatska prestonica sveta, kao i da Beograđane čini posebno ponosnim to što su Srbija i Beograd domaćini jednog od najvećih diplomatskih skupova u svetu.

Foto: Kurir/Dragana Udovičić
Foto: Kurir/Dragana Udovičić

"Dobili smo priliku da se prikažemo u najbolje svetlu", poručio je Vesić.

11.50 Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se, na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu, sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Tornbjornom Jaglandom.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

"Srbija očekuje značajnu podršku do Saveta Evrope kada je reč o očuvanju regionalne stabilnosti, kao i kada je reč o dobijanju novih znanja u stvaranju nezavisnog pravosuđa", rekao je premijer Vučić nakon susreta sa Jaglandom.

11.47 Šef diplomatije Sjedinjenih američkih država Džon Keri imaće danas u Beogradu niz bilateralnih sastanaka i to prvo sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Sergej Lavrov i Džon Keri, Foto: AP
Sergej Lavrov i Džon Keri, Foto: AP

Kako ruska delegacija ne želi da razgovara van svojih prostorija, sastanak dvojice zvaničnika biće upriličen u kancelariji Lavrova.

11.45 Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izrazio je nadu da će na marginama samita OEBS u Beogradu doći do rešenja konflikta između Rusije i Turske i istakao da je skup u Beogradu pravi način da se OEBS vrati svojim korenima.

"Srbija je preuzela predsedavanje u teškoj poziciji za ovu organizaciju i zato su njeni rezultati još vredniji", pohvalio je Lajčak domaćine u Beogradu.

11.25 Šefica evropske diplomatije Federika Mogerini izjavila je danas na plenaranoj sednici Ministarskog saveta OEBS u Beogradu da međunarodna zajednica mora da bude ujedinjena u borbi protiv terorizma, koji predstavlja direktnu pretnju za sve zemlje, bez obzira na etničku pripadnost, te da samo saradnja može izgraditi i čuvati globalnu bezbednost i mir.

Federika Mogerini, Foto: AP
Federika Mogerini, Foto: AP

"“Kako pretnje postaju globalne, tako i postaje važna saradnja na globalnom nivou"”, rekla je Mogerini.

11.10 Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je da moderna Evropa danas ne može da priušti konflikte i da je glavni prioritet uključivanje zemalja Bliskog istoka u borbu protiv Islamske države.

Foto: Nemanja Pančić
Foto: Nemanja Pančić

"Moderna Evropa ne može da priušti konflikte u situaciji radikalne međusobne zavisnosti. Mi smo pod velikim uticajem krize koja nas okružuje", izjavio je Lavrov na Ministarskoj konferenciji OEBS u Beogradu.

10.22 Srpski šef diplomatije Ivica Dačić zaključio je svečanu sednicu povodom otvaranja Konferencije OEBS, nakon koje će uslediti sastanci koji će biti zatvoreni za javnost.

10.13 - Generalni sekretar OEBS Lamberto Zanijer obraća se skupu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Zanijer je posebnu pažnju u svom izlaganju posvetio krizi u Ukrajini i naglasio da OEBS pruža stalne političke i savetodavne usluge radi njenog rešavanja.

10.03 Učesnicima konferencije obraća se Ilka Kanerva, predsednik Parlamentarne skupštine OEBS koji se zahvalio Srbiji na izvanrednoj organizaciji konferencije.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

09.52 Delegacijama se obraća Ivica Dačić koji je, pre svega, učesnicima poželeo da se u Srbiji osećaju kao kod svoje kuće i zahvalio se članovima posmatračkih misija i osoblju OEBS na terenu koji doprinose ostvarenju ciljeva ove organizacije.

Fotot: Printscreen
Fotot: Printscreen

Dačić je upozorio na transnacionalne i globalne pretnje koje konstantno podrivaju rad OEBS, ali i istakao važnost rešavanja "zamrznutih konflikata".

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

"Aktuelne podele ne treba da nas spreče u rešavanju pitanja terorizma i migrantske krize", naveo je on i izrazio žaljenje zbog svih žrtava terorističkih napada.

"Srbija će i nakon svog predsedavanja OEBS ostati snažan partner u rešavanju navedenih pitanja", zaključio je Dačić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

09.40 Učesnicima Konferencije obraća se premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

On je istakao da je Srbija zemlja koja je naučila koliko je važna saradnja i razumevanje, jer i najmanji sukob može da pokrene lančanu reakciju sa krajem čija bi tragedija ostala zabeležena u istoriji.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Vučić se osvrnuo i na sukobe u Siriji i važnost ujedinjenja sveta u borbi sa terorizma, ali i naglasio neophodnost pomoći izbeglicama sa Bliskog Istoka.

"Pretnja terorizmom je univerzalna i tiče se svih nas, zato i naš odgovor mora da bude jedinstven i univerzalan", istakao je srpski premijer.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

On je izrazio bojazan zbog mogućnosti urušavanja stabilnosti Balkana, jer je "Balkan bure baruta, gde samo jedna iskra može dovesti do eksplozije sukoba".

"S druge strane, Srbija uvek bira život, napredak i svoj evropski put", rekao je Vučić.

"Ovo sam rekao zbog onih koji ne razumeju značaj i važnost sveukupne balkanske stabilnosti, a s usijanim glavama u Srbiji mi ćemo umeti sami da se izborimo", poručio je Vučić.

09.35 Svečano otvoren Ministarski sastanak OEBS.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić pozdravio je učesnike i poželeo im dobrodošlicu u Beograd.

Na početku zasedanja usvojen je dnevni red.

09.25 Sastanak Džona Kerija i Sergeja Lavrova zakazan je za 11.30 časova.

09.22 Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov sastaće se danas između 15 i 16 časova. Sastanak dvojice šefova diplomatija biće zatvoren za javnost. Glavna tema razgovora biće odnosi Turske i Rusije i obaranje ruskog aviona.

09.20 U toku je grupno fotografisanje učesnika Ministarskog saveta OEBS.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Podsetimo, skup u Beogradu dešava se u godini kada se obeležavaju četiri decenije od usvajanja Završnog akta iz Helsinkija, odnosno principa na kojima se zasniva OEBS, a njime će biti zaokruženo predsedavanje Srbije toj organizaciji. Na skupu učestvuju predstavnici 57 zemalja članica OEBS, kao i 11 zemalja mediteranskih i azijskih partnera.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

09.15 Na konferenciju je stigao i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

09.00 Američki državni sekretar Džon Keri stigao je u Arenu, gde ga je dočekao srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

08.45 U Beogradsku arenu stigao je Generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Goran Svilanović.

Goran Svilanović, Foto: Kurir
Goran Svilanović, Foto: Kurir

Svilanović je ocenio da Evropska unija, SAD i Rusija govore istim glasom kada je reč o terorizmu i podjednako su spremne da reaguju.

"Jednako se boje, jednako osećaju koliki je to problem i jednako su spremni da reaguju", rekao je Svilanović uoči početka Konferencije.

08.30 Ministre i šefove delegacija dočekuje ministar spoljnih poslova Srbije i predsedavajući OEBS, Ivica Dačić.

08.15 Delegacije svetskih zvaničnika počele su da pristižu u Beogradsku arenu, gde je za 9 časova zakazano grupno fotografisanje svih učesnika Konferencije.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Konferencija počinje u 9.30 časova, za kada su najavljena uvodna obraćanja Ivice Dačića, premijera Srbije Aleksandra Vučića, predsednika Parlamentarne skupštine OEBS Ilke Kanerve i generalnog sekretara te organizacije Lamberta Zanijera.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Prva plenarna sednica počinje u 10.30 časova, za kada su najavljena obraćanja šefova delegacija.

U Areni se trenutno nalazi veliki broj domaćih i stranih novinara.

08.00 Vršilac dužnosti generalnog sekretara Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas, uoči početka Ministarkog Saveta OEBS, da će među dominantnim temama skupa biti bezbednost i migracije i izrazio očekivanje da će učesnici u naredna dva dana ponuditi odgovore na ta pitanja.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

07.50 Policijska vozila blokirala su Bulevar Zorana Đinđića i vozila trenutno ne mogu da prolaze ovom ulicom.

Zbog zatvaranja saobraćaja počele su da se stvaraju velike gužve u ovoj i obližnjim ulicama, dok se još veći zastoji oko Kombank arene očekuju u toku dana, povodom sastanka OEBS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track