VUČIĆ U BEČU: Premijer razgovarao sa predsednikom Austrije
Foto: Danijela Lukovic

Započeo posetu Beču

VUČIĆ U BEČU: Premijer razgovarao sa predsednikom Austrije

Politika -
Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju, istakao je Kurc

BEČ - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beču sa predsednikom Republike Austrije Hajncom Fišerom, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, odnosima na Balkanu, situaciji u Ukrajini I ekonomskoj saradnji sa Austrijom.

Premijer Vucčić zahvalio je Austriji na pomoći koju pruža Srbiji na evropskom putu, i naglasio da se nada da će u što skorije vreme biti otvorena I prva poglavlja.

"Stabilnost - politička i ekonomska su naši najvažniji cilj', istakao je Vučić. On je naglasio da se nada ekonomskom napretku Srbije u ovoj godini, kao i još većem broju au‎strijskih investitora u Srbiji.

Predsednik Fišer je istakao da je centralna tema razgovora sa srpskim premijerom bila ekonomija, kao i da su ekonomske veze Srbije i Austrije veoma jake, što dokazuje činjenica da Austrija ima najveći broj investitora u Srbiji.

Put Srbije u EU je jasan i nepovratan i to je zasluga pre svega premijera Aleksandra Vučića, ocenio je Kurc u izjavi Tanjugu uoči današnje posete srpskog premijera Vučića.

"Poseta premijera Vučića Austriji je izraz tesnih odnosa između Srbije i Austrije. Naši odnosi su intenzivni i dobri, ne samo na političkom, već i na ekonomskom i ljudskom polju", istakao je Kurc podsetivši da je Austrija najveći investitor u Srbiji i da u Austriji postoji brojna srpska dijaspora.

On je podsetio da je vlada premijera Vučića sprovela reforme u oblastima radnog prava i ekonomskog zakonodavstva i time učinila Srbiju privlačnijim mestom za poslovanje.

Austrija se, prema njegovim rečima, zalaže za brzo otvaranje pristupnih pregovora sa Srbijom i zalaže se i dalje za evropsku perspektivu za zemlje čitavog regiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track