UJAKU STIGLA PORUKA DA MU JE ROĐAK OSTAVIO 8 MILIONA DOLARA, ONDA JE NASTAO PAKAO! Sestričina: Uplatio 1.000 evra i tražili mu JOŠ
Foto: Profimedia

prevara

UJAKU STIGLA PORUKA DA MU JE ROĐAK OSTAVIO 8 MILIONA DOLARA, ONDA JE NASTAO PAKAO! Sestričina: Uplatio 1.000 evra i tražili mu JOŠ

Popularno -

Nigerijska prevara poznatija kao "daleki rođak" su najčešće internet prevare koje se obavljaju putem mejla ili društvenih mreža tako što lukavi prevaranti obećanjima o "velikom nasledstvu" mame žrtve da im pošalju novac.

Naime, redakciji Kurira se javila rođaka jednog penzionera iz Bosne, koji prima invalidsku penziju i ima 60 godina.

- Ujaku su se prevaranti javili preko Fejsbuka i rekli mu da su ga jedva pronašli i da mu je naš daleki rođak, koji je poginuo u Turskoj 2001. godine u rudniku ostavio nasledstvo jer nije imao nikakvu porodicu iza sebe. Iako nemamo rođake moj ujak je naseo na prevaru i nikome ništa nije govorio u tom trenutku - priča nam zabrinuta sestričina (ime i prezime poznato redakciji).

Telefon, Deda, Deka, Starost, Gen
foto: Profimedia

Objasnila je i da joj je ujak rekao da mu se javila žena koja se predstavila kao menadžer neke turske banke.

- Ubeđivala je ujaka da pošalje novac advokatu i to 1.000 evra kako bi se ujaku isplatilo nasledstvo od tih osam miliona dolara. Ujak je stariji čovek, bio je u teškoj situcaciji i poverovao je u tu priču. Poslao je hiljadu evra nekom istanbulskom advokatu.

Međutim, prevarama ovde nije kraj jer mu je stiglo obaveštenje u kome stoji da bi mu poslali neke papire kao dokaze da je sve na njegovo ime rekli su mu da banka zahteva kamatu od 9.200 dolara da bi mu prebacili tih famoznih osam miliona dolara - priča nam sestričina i dodaje:

- Tada nam je ispričao šta je uradio te smo mu ja i brat objasnili da je reč o prevari i poslali mu neke slične članke o čuvenoj nigerijskoj prevari. Dokazali smo mu i da taj advokat kome je poslao novac ne postoji. Nažalost, poslao je tih 1.000 evra, ali hvala Bogu pa nam je na vreme rekao. Želim svim ljudima, a naročito starijim penzionerima da skrenem pažnju da vode računa i da ne nasedaju na ovakve priče i poruke. Ovo je škola za mog ujaka i životna lekcija.

Kurir.rs

Bonus video:

01:20

PENZIONERI KUPUJU LEKOVE U VELIKIM KOLIČINAMA ZBOG OVOGA?! Stručnjaci za Kurir TV otkrili OPASNOST leka kome istekao rok trajanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja