03:29

TAJM AUT ZA PRIŠTINU!

prEGOVORI U BRISELU

"SAD TETOŠU KURTIJA, ALI IZA NJIHOVIH REČI JE BATINA!" Vukadinović: Kurti bio problematičan i kao beba, pa i sad kao pubertetlija

SRBI NA KIM -

Priština ne odustaje od odluke o zameni tablica, uprkos apelima zapadnih zvaničnika da odloži odluku za deset meseci. Iako je novčano kažnjavanje trebalo da počne danas, direkcija policije u Prištini izdala je saopštenje da će to biti od sutra.

KiM
foto: Kurir tv

Ima li to po veze sa sastankom u Briselu komentarisali su prof. dr Mina Zirojević, sa Instituta za uporedno pravo i Đorđe Vukadinović, politički analitičar.

- Toliko puta je KFOR trebalo da reaguje i toliko puta nije. Sad evo imamo obećanje da će stati uz srpski narod. - rekla je Zirojević.

Zirojević Mina
foto: Kurir TV

- Amerika staje iza svojih reči, jer iza njenih reči stoji batina! Normalno je da njišu i tetošu svoje novorođenče Kurtija, sada već pubertetliju. Problematičan je bio i kad je bio beba - rekao je Vukadinović.

Đorđe Vukadinović
foto: Kurir tv

Kako prenosi dopisnik Kurir TV, Priština je uzela "tajm aut" ali pojačana policijska snaga na prelazu Jarinje čeka dalje delovanje Aljbina Kurtija.

Povodom odlaganja izvršenja kazni na jedan dan stručnjaci su pozitivno prokomentarisali ovu promenu.

kim
foto: Kurir tv

- Ovo prolongiranje je pozitivno, odnosno odlaganje egzekucije, mi ne smemo platiti nekim popuštanjem kasnije. NIje da nismo znali kakvi su. Spoljni član EU je SAD, nakon ove krize i svega ovoga tek je to pokazalo koliko su oni slabi u odnosu na Ameriku - izjavio je Vukadinović, a Zirojević se složila i navela da ona strana koja nakon pregovora ne uradi ono što obeća, treba da uradi ono što je trebala pre 30 godina.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track