NOVINAR KURIRA UŽIVO IZ KOSOVSKE MITROVICE: Čuli se rafali i detonacije, deca ostala u kućama, BARIKADE POJAČANE NA OVIM MESTIMA
Foto: Kurir, Armend NIMANI / AFP / Profimedia, Printscreen/RTS

NAPETO

NOVINAR KURIRA UŽIVO IZ KOSOVSKE MITROVICE: Čuli se rafali i detonacije, deca ostala u kućama, BARIKADE POJAČANE NA OVIM MESTIMA

SRBI NA KIM -

Novinar Kurir TV Darko Mirković javio se ovog jutra uživo iz Kosovske Mitrovice i detaljno opisao kakva je situacija dan nakon novih incidenata koji su se odigrali na Kosovu i Metohiji.

- Noć je protekla mirno, koliko se to za ovo područje može reći. Bilo je pojedinačnih rafala i blažih detonacija, ali nema potvrde da li je reč o pirotehničkim sredstvima ili nečemu drugom - ispričao je Darko Mirković.

Dodao je i kakve su trenutno mere na snazi kada je reč o srpskom stanovništvu na KiM.

- Nema nastave danas, a kako je predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao biće formiran Krizni štab pre svega zbog distribucije pravih i tačnih informacija građana, kako bi se sprečilo njihovo dalje uznemiravanje. Barikade su se pojačale u mestu Rudare, ali i u opštini Leposavić, na putu s Prištinom.

01:51

NOVINAR KURIRA UŽIVO IZ KOSOVSKE MITROVICE: Formiran je Krizni štab, deca ostala u kućama, BARIKADE POJAČANE NA OVIM PUNKTOVIMA

Za kraj podsetio je na posetu specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan Prištini i Beogradu.

- Danas dolazi specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar koji će razgovarati s premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, posle čega će doći u Beograd - zaključio je Mirković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track