"NISU OČEKIVALI SRPSKU DIPLOMATIJU NA OVOM NIVOU!" Kokanović: EU je na ekonomskim KOLENIMA! Dobrosavljević: Ne može Kosovo NIGDE
"Ne može "Kosovo" nigde bez priznanja svih država! ", Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

srbi na kim

"NISU OČEKIVALI SRPSKU DIPLOMATIJU NA OVOM NIVOU!" Kokanović: EU je na ekonomskim KOLENIMA! Dobrosavljević: Ne može Kosovo NIGDE

SRBI NA KIM -

O aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i opstanku Srba govorili su gosti u emisiji Redakcija:

Vladimir Dobrosavljević, politički analitičar i Vladimir Kokanović predsednik Saveza Srba Slovenije.

Prištinske vlasti pred sebe su za ovu godinu postavile ambiciozan plan na međunarodnoj sceni. Najavili su podnošenje zahteva za članstvo u Unesku, nadaju se prijemu u NATO program Partnerstvo za mir krajem 2023.

00:42

NE MOŽE KOSOVO BITU U EU BEZ PRIZNANJA ISTOG OD SVIH DRŽAVA U SVETU!

Dobrosavljević je prokomentarisao ove vesti.

- Partnerstvo za mir da, a sve ostale institucije u koje žele ući, ne mogu biti bez potpunog priznavanja "Kosova" od svih država - rekao je on.

O delovanju EU i maniru prećutne podrške Prištini, govorio je Kokanovic.

- Sve je to taktika. EU je u ekonomskom pogledu na kolenima, i pogodjena je rusko-ukrajinskim sukobom i mora se naći nešto intenzivnije za rešavanje ovih sukoba - rekao je.

02:10

Kokanović: Neočekivana mirna diplomatija pohvalna je za Srbiju, ali i neočekivana

Pohvalio je diplomatiju Srbije i nazvao je neočekivanom od strane zapadnih država.

- Nisu očekivali ovako dobre poteze i umirujuće od strane Beograda. MI smo to pozdravili! Ostao je utisak da Beograd insistira na miru i odredbama ugovora, formiranje srpskih opština rekao je.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track